Fotbal intern

ŢSKA Sofia – CFR Cluj 0-2, în grupele Europa League. Victoria care ne apropie de primăvară

22.10.2020 | 23:40
TSKA Sofia  CFR Cluj 02 in grupele Europa League Victoria care ne apropie de primavara
ADVERTISEMENT

Debut excelent al CFR-ului în această ediție  a grupelor Europa League. Echipa antrenată de Dan Petrescu s-a impus cu 2-0 în deplasare cu ȚSKA Sofia, după o repriză secundă aproape perfectă, în care nu a dat nicio șansă adversarului.

În urma acestei victorii, campioana României a luat o opțiune foarte mare pentru ocuparea unuia dintre primele două locuri în grupă, care asigură calificarea în primăvara europeană.

ADVERTISEMENT

Momentan, clujenii sunt lideri în clasament, devansând la golaveraj pe AS Roma, care s-a impus și ea tot în deplasare, cu 2-1, pe terenul elvețienilor de la Young Boys.

ȚSKA Sofia – CFR Cluj 0-2 (Rondon 52, Deac 73 pen.) – VEZI VIDEO

  • ȚSKA Sofia: Busatto – Vion, Antov, Mattheij, Mazikou – Youga, T. Rodrigues (80 Beltrame) – Sinclair (63 Keita), Sankhare (71 Ahmetov), Yomov (80 Henrique) – Sowe. Rezerve: Evtimov, Geferson, Henrique, Beltrame, Zanev, Keita, Penaranda, Turitsov, Ahmedov. Antrenor: Stamen Belchev
  • CFR Cluj: Bălgrădean – Susic, Burcă, Vinicius, Camora – Păun (83 Pereira), Hoban, Djokovic – Deac (78 Chipciu), Debeljuh, Rondon. Rezerve: Sandomierski, Manea, Omrani, Pereira, Ciobotariu, Latovlevici, Chipciu, Vojtus, Cestor, Itu, Joca, Carnat. Antrenor: Dan Petrescu
ADVERTISEMENT

Min. 73: GOOOL CFR CLUJ! Deac înscrie al doilea gol al clujenilor dintr-un penalty acordat pentru un fault clar în careu comis asupra lui Debeljuh. ȚSKA Sofia – CFR Cluj 0-2.

Min. 34: GOOOL CFR CLUJ! Schemă a clujenilor la un corner, Deac centrează perfect pe 6 metri, de unde Rondon reia cu capul imparabil în plasă. ȚSKA Sofia – CFR Cluj 0-1.

ADVERTISEMENT

Min. 34: CFR Cluj reușește să înscrie prin Susic, însă golul este anulat pentru un faul în atac comis de Djokovic.

Min. 22: Bălgrădean inyervine din nou foarte bine la lovitura de cap a lui Sowe.

Min. 8: Sowe nu profita de o nesincronizare dintre Burcă și Bălgrădean și ratează ocazia să deschidă scorul.

ADVERTISEMENT

Min. 2: Yomov șutează din interiorul careului, însă Bălgrădean reușește să respingă.


Meciul ŢSKA Sofia – CFR Cluj are loc joi, 22 octombrie, cu începere de la ora 19:55, în cadrul grupei A din noua ediţie a Europa League, pe stadionul Naţional Vasil Levski din capitala Bulgariei. Obiectivul campioanei României este de a repeta performanța din sezonul anrerior, promovarea în 16-imile competiției, dintr-0 grupă din care mai fac parte AS Roma și Young Boys Berna.

Comparând cu sezonul anterior, în care CFR a avut parte cu o grupă de foc (Lazio, Rennes și Celtic Glasgow), din care a reușit să ajungă în primăvara Europa League terminând pe locul 2, după scoțieni, această tragere la sorți pare a fi mult mai permisibilă.

Conform însă obiceiului său, Dan Petrescu, antrenorul clujenilor, vede și pe ȚSKA Sofia ca pe un adversar foarte greu și care pleacă favorit, deși performanțele europene ale sofioților din ultimii ani nu se compară sub niciun fel cu ceea ce au reușit jucătorii CFR-ului.

ŢSKA Sofia – CFR Cluj Live stream Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus în grupele Europa League

Partida ŢSKA Sofia – CFR Cluj se joacă joi, 21 octombrie, de la ora 19:55 pe stadionul Naţional Vasil Levski din capitala Bulgariei, în prezenţa a 10.000 de spectatori şi va fi codusă la centru de turcul Meler. Jocul este televizat în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport şi Look Plus, dar puteţi intra şi pe site-ul FANATIK.RO, pentru a-l putea urmări în format LIVE VIDEO.

Dintre toţi adversarii din grupă ai CFR-ului, ŢSKA Sofia pare a fi cel mai abordabil, dar asta nu înseamnă că echipa sofiotă nu poate pune probleme. Simplul fapt că a obţinut calificarea în grupe după ce a eliminat chiar în Elveţia pe FC Basel trebuie să pună în gardă echipa clujeană.

Veteranul Hoban, alături de Djokovic din primul minut?

Clujenii nu au probleme importante de lot, însă absenţa lui Mihai Bordeianu va fi greu de rezolvat, probabil că veteranul Hoban va intra din primul minut alături de Djokovic. În atac, în absența lui Omrani accidentat, lângă Deac vor evolua croatul Debeljuh și venezueleanul Rondon.

Antrenorul Dan Petrescu este, ca de obicei, extrem de precaut, considerând meciul de la Sofia foarte greu şi faptul că ŢSKA va avea suportul a zece mii de fani poate pune o presiune suplimentară asupra ardelenilor, de la care, evident, nici un fan nu va putea fi prezent la meci.

Bulgarii, amintiri urâte cu arbitrul turc

Bulgarii se tem mai mult de arbitrul turc Halil Meler, pentru că au cu acesta o amintire deloc plăcută, tot în Europa League. Turcul i-a arbitrat la Copenhaga la meciul cu echipa locală cu acelaşi nume, după ce pierduseră acasă cu 2-1. Nu au avut nici o şansă, scorul s-a repetat la final, pentru că au primit repede gol dintr-un ofsaid nevăzut de brigada de arbitri.

Şi casele de pariuri văd un meci foarte echilibrat, dovadă cotele acordate: 2,80 pentru victoria gazdelor, 2,65 pentru cea a Clujului şi 3,20 la egal. La număr de goluri nu se văd mai mult de intervalul 1-3, cotat la 1,35. Varianta şansă dublă X2, destul de posibilă, are valoare 1,50.

ADVERTISEMENT