Life

Tudor Chirilă, juratul de la Vocea României, mesaj dur pentru cei care oferă lecții de canto: „Există multe familii care se lasă amăgite”

Tudor Chirilă a avut un mesaj dur pentru cei care oferă lecții de canto. Spune că meseria este pentru puțini oameni pricepuți!
22.09.2023 | 19:54
Tudor Chirila juratul de la Vocea Romaniei mesaj dur pentru cei care ofera lectii de canto Exista multe familii care se lasa amagite
Tudor Chirilă, mesaj dur pentru persoanele care oferă lecții de canto. Foto Captură tv
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă, juratul de la Vocea României, a avut un mesaj dur pentru persoanele care oferă lecții de canto.

Tudor Chirilă, mesaj dur pentru persoanele care oferă lecții de canto

Tudor Chirilă este foarte nemulțumit de persoanele care oferă lecții de canto. Artistul a făcut o postare lungă din care a lăsat să se înțeleagă că foarte puțini oameni sunt pricepuți să facă această meserie.

ADVERTISEMENT

Tocmai de aceea, din cauza persoanelor incompetente, din punctul de vedere al lui Tudor Chirilă, multe familii sunt amăgite și la toate să creadă că copilul pe care îl duc la canto va avea abilități mult mai bune.

„Există multe familii care se lasă amăgite de promisiunile construcțiilor de voci, căci cine nu vrea să ajungă să cânte bine sau măcar stabil? Pe scurt, e vorba de impostură”, spune Tudor Chirilă.

ADVERTISEMENT

Canto pentru copii, un risc

Tudor Chirilă a mai spus încă un lucru foarte important pentru toți părinții care vor să-și ducă copiii la canto. Acesta spune că este un obicei riscant, atât pentru fete cât și pentru băieți.

El spune că a face canto înainte de 16 ani la fete și 18 ani la băieți este dăunător și absolut inutil. Totul din cauza modificărilor care urmează să aibă loc. Este vorba inclusiv cele de natură hormonală, dar și din cauza faptului că musculatura este nedezvoltată.

ADVERTISEMENT

Mai mult, artistul a spus că el nu și-ar da niciodată copilul la canto. Deși aceasta este o adevărată industrie cărora părinților le cad pradă, juratul de la Vocea României nu o recomandă.

„Din punctul meu de vedere, moștenit de la Gabriela Duțescu (fostul meu terapeut și al altor zeci de soliști vocali), canto-ul la copii (înainte de 16 ani la fete, 18 ani băieți) este inutil și chiar dăunător.

ADVERTISEMENT

Din diverse motive: musculatură nedezvoltată, schimbări hormonale, absența capacității de a înțelege din perspectivă anatomică formarea sunetului.

Știu că industria activităților pentru copii e uriașă, dar să nu picăm fără discernământ în plasa ei. Nu, nu mi-aș da copilul la canto”, precizează Tudor Chirilă.

ADVERTISEMENT