News

Tudor Chirilă, scandal la inaugurarea statuii Monicăi Lovinescu. Gabriel Liiceanu a intervenit: “Nu e normal ce faceți”

Tudor Chirilă a făcut scandal la inaugurarea statuii Monicăi Lovinescu. Scriitorul Gabriel Liiceanu, prezent la eveniment, a intervenit.
17.12.2023 | 21:46
Tudor Chirila scandal la inaugurarea statuii Monicai Lovinescu Gabriel Liiceanu a intervenit Nu e normal ce faceti
Tudor Chirilă, scandal la inaugurarea statuii Monicăi Lovinescu. Sursa foto: Hepta. Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Tudor Chirilă a făcut scandal la inaugurarea statuii Monicăi Lovinescu. După ce artistul a avut această reacție, Gabriel Liiceanu a intervenit. Cântărețul a motivat, ulterior, ceea ce s-a întâmplat.

Tudor Chirilă a făcut scandal la inaugurarea statuii Monicăi Lovinescu, iar Gabriel Liiceanu a intervenit

Tudor Chirilă își spune adesea opiniile în public, inclusiv atunci când este vorba de politică, însă de data aceasta situația a degenerat. Artistul a avut o reacție furibundă în timpul unui eveniment din Capitală.

ADVERTISEMENT

A avut loc ceremonia de inaugurare a grupului statuar Lovinescu-Ierunca. Statuia a fost realizată de sculptorul Virgil Scripcariu, în cartierul Cotroceni din Capitală. La inaugurare a fost prezent și Tudor Chirilă.

Inițial, antrenorul de la Vocea României nu a avut nicio reacție. Totul s-a schimbat în momentul în care a venit rândul Ralucăi Turcan să-și susțină discursul.

ADVERTISEMENT

Atunci când ministrul Culturii a început să vorbească, Tudor Chirilă a început să țipe, chiar în timpul ceremoniei. Cântărețul i-a spus Ralucăi Turcan că este moștenitoare a comunismului.

Gabriel Liiceanu a intervenit și l-a certat pe Tudor Chirilă după ce a început scandalul. “Domnule, nu e conferință de presă! Nu este normal ce faceți!”, i-a spus scriitorul, notează dcnews.ro.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Tudor Chirilă nu a avut nicio reacție în momentul în care Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, a susținut discursul său în cadrul ceremoniei de inaugurare.

După câteva ore, cântărețul a explicat, pe rețelele sociale, de ce a avut această reacție. Tudor Chirilă a încercat să justifice cele întâmplate după ce ministrul Culturii a început să-și țină discursul.

ADVERTISEMENT

“A vorbit Gabriel Liiceanu, un discurs care a debutat cu explicația întârzierii de câteva săptămâni a inaugurării din cauza unui furnizor care nu și-a onorat promisiunea de a livra la termen materialul pentru soclu. (…), și-a început Tudor Chirilă mesajul, postat pe pagina sa de Facebook.

Motivul pentru care Tudor Chirilă a țipat în timpul discursului Ralucăi Turcan

Tudor Chirilă nu a putut să audă ce a menționat Raluca Turcan în discursul său. Solistul este de părere că prezența ministrului Culturii la acest eveniment nu este una potrivită.

Artistul a numit-o pe Raluca Turcan un “beneficiar” al celor care i-au exilat pe cei doi. Din acest motiv, nu s-a putut abține și este conștient că reacția sa a tulburat ceremonia.

Am avut apoi surpriza neplăcută să văd că ia cuvântul Raluca Turcan, care a spus audienței cum a crescut ea cu Europa Liberă, a mai rostit, într-un limbaj de lemn, câteva banalități de context, după care a încheiat discursul recunoscând că statul român nu a putut face un asemenea monument sau ceva de genul ăsta.

De când a început discursul acestei doamne, am început să mă cam sufoc la gândul inadecvării absolute a prezenței și mai ales a discursului ei.

Cum să ai tupeul să vorbești când tu reprezinți șleahta moștenitoare a comunismului, șleahta care a confiscat exact momentul eliberării României de comunism, transformând societatea noastră în terenul viran de valori morale pe care rătăcim azi? Cum să iei cuvântul, când ești beneficiarul direct al celor care i-au forțat în exil pe Monica Lovinescu și Virgil Ierunca?

Nu am putut să mă abțin și i-am strigat toate astea. Și am făcut asta pentru că mi s-ar fi părut mai grav să tac și să accept această abjectă formă de compromis, în care noi, cetățenii, victime ale schilodirii morale a României, suntem obligați să auzim discursul comemorativ al unui reprezentant al călăilor la inaugurarea unui monument dedicat celor care au luptat împotriva lor.”, a mai scris Tudor Chirilă.

Artistul consideră că este mai bine că s-a revoltat decât dacă ar fi tăcut, chiar dacă a întrerupt ceremonia. Totodată, le-a cerut scuze celor din audiență pentru această reacție.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme...
Ciclonul care a răvășit Europa ajunge în România. Vor fi ninsori și vreme rea
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume