News

Tulpina Delta provoacă alte două decese în România. Infecțiile se extind în țară

Tulpina Delta a provocat alte două decese în România. Infecțiile sunt în extindere în țară. Zece cazuri au fost depistate în județele Bacău și Iași.
07.07.2021 | 17:36
Tulpina Delta provoaca alte doua decese in Romania Infectiile se extind in tara
ADVERTISEMENT
07-07-2021
14:36

Alte două decese cauzate de varianta Delta în România

Tulpina Delta a provocat alte două decese în România. Este vorba de doi bărbați din Bacău, unul de 35 de ani și celălalt de 62.

Ambii au călătorit în Finlanda și niciunul nu era vaccinat. Centrul național de vaccinare a confirmat moartea celor doi, pe baza datelor INSP, potrivit Digi24.

Până acum, tulpina depistată pentru prima dată în India a produs trei decese în țara noastră. Primul dintre ele a avut loc la data de 24 iunie.

Tulpina Delta, considerată extrem de contagioasă, se extinde în țară. Un număr de zece cazuri au fost depistate în Bacău și Iași. O persoană infectată cu noua mutație este în stare gravă.

Zece cazuri de infectare cu tulpina Delta, depistate în două județe din România. Un pacient, în stare gravă

Potrivit presei locale din Iași, în ultimele ore au fost confirmate primele cazuri de tulpină Delta în zona Moldovei. E vorba de trei pacienți din județul Iași, cu vârste de 42, 61 și 68 de ani. Pacientul de 42 de ani se află în stare gravă.

ADVERTISEMENT

Alți șapte pacienți din județul Bacău au fost confirmați cu această tulpină contagioasă. Printre cei șapte se află o familie întreagă, revenită recent din Irlanda.

”Spitalul de Boli Infecțioase, singurul centru de excelență din Moldova în diagnosticarea, tratarea și îngrijirea pacienților cu patologie infecto-contagioasă, a secvențiat și identificat doi pacienți COVID-19 cu tulpina Delta, diagnosticul fiind confirmat și la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș.

ADVERTISEMENT

Sunt două persoane din Pașcani cu vârste de 68 și 61 de ani; o familie formată din șase membri (părinți, de 36 și 29 ani, și patru copii cu vârste de 3, 5, 7 și 8 ani), un pacient din alt focar în vârstă de 62 ani, aceștia fiind toți din județul Bacău.

Pacienții, în marea lor majoritate, sunt proaspăt reîntorși din Irlanda, ceea ce ne-a determinat să ridicăm suspiciunea majoră de infectare cu tulpina Delta”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași, pentru BZI.

ADVERTISEMENT

Cadrele medicale anunță că toți cei zece pacienți confirmați pozitiv cu noua tulpină Delta s-au prezentat la spital cu febră și tuse. Medicii ieșeni au precizat că aceștia prezentau disfuncție respiratorie. Doar unul dintre cei zece pacienți se află în stare gravă, ceilalți sunt stabili și rămân sub supraveghere.

”La internare, pacienții prezentau disfuncție respiratorie, febră, tuse. În momentul de față, în terapia COVID-19 avem internați cinci pacienți, unul dintre aceștia fiind cu tulpina Delta. Ceilalți sunt stabili în momentul de față. Sunt monitorizați și supravegheați. Pacienții din Bacău sunt toți internați la spitalul din Bacău”, a mai precizat dr. Florin Roșu.

ADVERTISEMENT

Detalii despre pacientul aflat în stare gravă cu tulpina Delta

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași a oferit detalii despre pacientul infectat cu varianta Delta care se află în stare gravă. Bărbatul a venit recent din Irlanda și se află la terapie intensivă. Acesta a fost primul caz depistat în Iași.

”Pacientul în vârstă de aproximativ 42 de ani, venit din Irlanda, se afla internat la noi de câteva zile. Acesta se află în stare gravă în secția ATI. Pentru că a venit din Irlanda, am suspectat faptul că poate fi infectat cu noua tulpină Delta și am început secvențierea.

Primul rezultat era incert și am reluat secvențierea, iar, din nefericire, rezultatul a fost pozitiv. Avem în Iași primul caz de tulpină Delta, o tulpină foarte contagioasă. Bărbatul se simte rău”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Infecțiile cu tulpina Delta readuc carantina în Australia. Europa încă se relaxează

Tulpina Delta se află în extindere pe toate continentele. După Asia și Europa, Australia se confruntă deja cu îmbolnăviri cu această mutație.

Sydney, cel mai mare oraș al Australiei, cu peste 4,2 milioane de locuitori, a intrat în carantină în 26 iunie, odată cu creşterea cazurilor de COVID cu varianta Delta, după încetinirea campaniei de vaccinare.

Deși carantina ar fi trebuit să fie ridicată vineri, 9 iulie, ea a fost prelungită până în 16 iulie.

În prezent, Sydney se confruntă cu cea mai dură criză sanitară din acest an, depăşind 350 de infecţii de la primul caz detectat, în urmă cu trei săptămâni.

Un total de 27 de cazuri noi au fost raportate miercuri, în New South Wales, o creştere de la 18 cazuri cu o zi înainte. Dintre cazurile noi descoperite, 20 au fost raportate la persoane care se aflau în izolare, în timp ce restul de şapte cazuri au fost descoperite la persoane care au petrecut timp în comunitate.

Dacă în Australia se prelungesc restricțiile, în Europa acestea au început să fie ridicate în majoritatea statelor. Relaxarea din Europa vine şi în contextul sezonului estival şi a introducerii certificatului digital, care permite libera circulaţie a cetăţenilor UE.

ADVERTISEMENT
Tags: