Sport

Lovitură pentru Universitatea Craiova! Un gigant cu o cifră de afaceri de 130 de milioane de euro, noul sponsor platinum al oltenilor

Universitatea Craiova și-a atras un sponsor important în 2024. Un gigant cu o cifră de afaceri de 130 de milioane de euro este noul partener al "Ştiinţei".
18.01.2024 | 21:54
Lovitura pentru Universitatea Craiova Un gigant cu o cifra de afaceri de 130 de milioane de euro noul sponsor platinum al oltenilor
Lovitură pentru Universitatea Craiova! Un gigant cu o cifră de a afaceri de 130 de milioane de euro, noul sponsor platinum al oltenilor
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova „transferă” și pe plan economic în 2024 și anunță că gigantul Damila este partenerul platinum al „alb-albaștrilor”, iar compania din Oltenia va apărea pe tricourile oficiale. Este o lovitură importantă pentru gruparea din Bănie dată chiar înaintea primelor confruntări din SuperLiga.

Lovitură la Universitatea Craiova! Ce sponsor li se alătură oltenilor: „Împreună spre performanță”

Universitatea Craiova a aterizat în Bănie și se pregătește intens de derby-urile cu Farul Constanța și FCSB din SuperLiga. Suporterii „alb-albaștrilor” așteaptă întâriri pentru Ivailo Petev, însă până atunci primesc o veste extraordinară din partea oficialilor „juveților”.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova și Damila au început un parteneriat nou cu 3 zile înaintea partidei cu trupa lui Gică Hagi. Compania din Oltenia este renumită în România fiind producătoare și distribuitoare de materiale de construcții și în următoarele sezoane va fi lângă formația din Bănie în calitate de sponsor.

„Știința și Damila, împreună spre performanță! Noul an vine și cu un “transfer” special pe tricoul oficial de joc al Universității Craiova. Suntem mândri să vă anunțăm că Damila este noul Partener Platinum al Campioanei Unei Mari Iubiri. Damila va fi prezentă pe spatele tricourilor de joc pe care le vor îmbrăca alb-albaștrii.

ADVERTISEMENT

Damila, societate comercială cu capital privat, ocupă un loc important pe piața materialelor de construcții și finisaje din România, fiind producător și distribuitor de produse metalurgice, precum și al brandului Rodach pentru țigle metalice, șipci și sisteme complete de învelitori.

Societatea a fost fondată în anul 1992 și își are rădăcinile în județul Vâlcea. Bun venit în familia noastră, Damila!”, se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a Universității Craiova.

ADVERTISEMENT

Oficialii Universității Craiova pregătesc transferuri și pentru Petev

Oficialii „alb-albaștrilor” nu menajează nici dorințele lui Ivailo Petev, care își dorește să câștige titlul cu Universitatea Craiova. Mihai Rotaru îl aduce pe „noul Cicăldău” pentru a reaprinde speranțele suporterilor din Bănie în ceea ce privește șansele pentru cucerirea unui trofeu.

Anzor Mekvabishvili îi va costa pe „alb-albaștrii” 750.000 de euro pentru transferul de la Dinamo Tbilisi, iar gruparea din Giorgia va păstra și 20% dintr-un eventual transfer. Acesta va semna cu Universitatea Craiova pentru următorii 4 ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova i-a mai transferat până acum pe Pyry Soiri și Denil Maldonado, ambii debutând la formația din Bănie în amicale. Internaționalul hondurian l-a și impresionat pe finanțatorul „juveților” încă de la primul meci cu FC Slovacko, atunci când fostul coleg al lui Giorgio Chiellini a strălucit în defensivă lui Ivailo Petev.

Gigant cu o cifră de afaceri de 130 de milioane de euro

Damila este unul dintre cei mai importanţi jucători din domeniul construcţiilor în România. Compania fondată în 1992 este în acest moment firma numărul 1 în judeţul Vâlcea, cu o asscensiune impresionantă în ultimii ani.

Din 2020 până în 2022, Damila şi-a dublat cifra de afaceri, de la 302.000.000 de lei (60 de milioane de euro) la 644.153.176 de lei (130 de milioane de euro). Și numărul de angajați ai firmei a crescut constant, iar în 2022, Damila avea 362 de salariați.

În anul 2023, Damila a câștigat locul 1 în Top Afaceri România, în condițiile este unul dintre cele mai importante companii autohtone, cu 100% capital românesc. Din 2024, compania a mai dat o lovitură și a devenit noul sponsor platinum al Universității Craiova.

  • 130 de milioane de euro este cifra de afaceri a celor de la Damila în 2022
  • 1992 este anul în care a fost fondată compania Damila
ADVERTISEMENT
Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 2.15 este cota pentru „peste 2,5 goluri” la meciul Universitatea Craiova - Farul