News

Turişti străini, rămaşi fără bani în Centrul Vechi. Șapte tineri specializați în furtul de carduri au fost reținuți

Hoții au vârste cuprinse între 19 și 21 de ani. Zeci de turiști au fost lăsați fără bani în Centrul Vechi din Capitală.
06.10.2023 | 17:28
Turisti straini ramasi fara bani in Centrul Vechi Sapte tineri specializati in furtul de carduri au fost retinuti
Turişti străini, rămaşi fără bani în Centrul Vechi. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Mai mulți turiști străini au fost lăsați fără bani în Centrul Vechi din București, după ce au fost jefuiți de o rețea de infractori din care făceau parte șapte tineri. Hoții au vârste cuprinse între 19 și 21 de ani.

Turişti străini, rămaşi fără bani în Centrul Vechi

Cei șapte tineri acționau în Capitală, în Centrul Vechi, în minigrupuri, acolo unde turiștii rămâneau fără carduri. „Loviturile” erau date în urma unor înțelegeri pregătite anterior de aceștia.

ADVERTISEMENT

După comiterea furturilor, hoții cumpărau diverse produse din magazine, achitând cu cardurile furate, însă erau atenți ca valoarea cumpărăturilor să nu depășească limita necesară introducerii codului pin.

Faptele tinerilor au avut loc vara trecută, pe durata a patru luni, în perioada mai-august. Timpul a fost suficient pentru a produce un prejudiciu de circa 7000 de euro, potrivit Poliției Capitalei.

ADVERTISEMENT

Joi, 5 octombrie, au fost efectuate opt percheziții domiciliare în acest dosar care vizează săvârşirea infracţiunilor de acces ilegal la un sistem informatic şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

„Din cercetări, s-a stabilit că tinerii ar fi efectuat mai multe plăţi, la diverşi agenţi economici, prin utilizarea frauduloasă a unor carduri bancare. Le-ar fi folosit în efectuarea mai multor tranzacţii financiare, fără consimţământul titularilor.

ADVERTISEMENT

Au accesat totodată, fără drept, serverele instituţiilor bancare emitente ale cardurilor. Precum şi sistemele informatice ale POS-urilor la care s-au efectuat operaţiunile”, au transmis polițiștii, potrivit Agerpres.

Ce au găsit polițiștii la percheziții

În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit mai multe sume de bani, dar și droguri, o armă albă și telefoane mobile. Cei șapte tineri au fost reținuți de oamenii legii, fiind duși la audieri. Verificările sunt continuate de Serviciul de Poliţie pentru Centrul Vechi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISEMENT

„La percheziţii au fost găsite telefoane mobile, o armă albă, mai multe sume a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Precum şi patru pungi, având aproximativ 500 de grame. În interiorul cărora se afla o substanţă albă pulverulentă, susceptibilă de a avea în componenţă substanţă cu efect psihoactiv”, adaugă polițiștii.

 

ADVERTISEMENT