Life

Turiștii au dat năvală în cea mai nouă stațiune din România! Locul este spectaculos și biletul de intrare ieftin

Mii de oameni au vizitat până acum cea mai nouă stațiune românească. S-au bucurat de condiții și au plătit bani puțini.
19.06.2023 | 10:04
Turistii au dat navala in cea mai noua statiune din Romania Locul este spectaculos si biletul de intrare ieftin
Mii de oameni au vizitat până acum cea mai nouă stațiune românească. S-au bucurat de condiții și au plătit bani puțini. Sursa foto: Facebook.com
ADVERTISEMENT

Turiştii au dat năvală în cea mai nouă staţiune din România! Locul este spectaculos și biletul de intrare ieftin. Unde se află și ce spun autoritățile locale despre veniturile pe care le-au încasat în numai o lună de la deschidere.

Mii de oameni au vizitat până acum cea mai nouă stațiune românească. S-au bucurat de condiții și au plătit bani puțini

Mii de oameni au vizitat până acum cea mai nouă stațiune românească, fiind vorba de baza de tratament şi agrement de la Ocna Mureş, județul Alba, inaugurată în luna mai. Turiștii s-au bucurat de condiții ridicate și au plătit bani puțini.

ADVERTISEMENT

Copiii sub 7 ani nu achită niciun bilet, în timp ce micuții între 7 și 14 ani plătesc 35 de lei pentru fiecare zi petrecută în complexul turistic care până în momentul de față a ”găzduit” peste 30.000 de persoane din toată țara.

De asemenea, adulții sunt nevoiți să scoată din buzunar 60 de lei în cursul săptămânii, de luni până vineri. În weekend (sâmbătă și duminică), costul este puțin mai ridicat și ajunge la suma de 70 de lei.  Tarifele abonamentelor sunt 50 de lei/zi pentru adulţi, iar cei mici achită 25 de lei/zi.

ADVERTISEMENT

De pe site-ul oficial aflăm că perioada minimă pentru care se încheie un abonament este de 7 zile. Cea mai nouă stațiune românească este deschisă zilnic, între orele 9:00 – 22:00, și dispune de foarte mule facilități.

Complexul din județul Alba are 7 piscine, cu apă dulce sau sărată, bazin olimpic și bazin pentru copii. Acestea sunt construite atât în interior, cât și în exterior. În plus, turiștii se pot bucura de masaj, kineterapie, electroterapie și consult medical.

ADVERTISEMENT

Băile sărate Ocna Mureș, vizitate de peste 30.000 de oameni

Băile sărate Ocna Mureș au fost construite din fonduri publice. Primarul localității, Silviu Vințeler, a declarat că banii au fost alocaţi de Consiliul Judeţean Alba şi de Consiliul Local Ocna Mureş, iar investiţia s-a ridicat la 7 milioane de euro.

„Veniturile se cifrează la aproape 1,7 milioane de lei. 67% din intrări au fost pentru 4 ore, iar 33% – pentru întreaga zi. Am avut foarte mulţi turişti, care au umplut toate pensiunile din oraş. 99,9% dintre vizitatori au fost mulţumiţi de condiţii.

ADVERTISEMENT

Am avut şi 2.000 de persoane în ziua de Rusalii, ceea ce a reprezentat un efort foarte mare pentru angajaţi. În zilele de peste săptămână avem între 500 şi 750 de persoane, dar au fost zile şi cu 1.500 de intrări”, a declarat edilul, conform adevarul.ro.

În aceeași notă, primarul localității mai spune că până la finalul lui iunie vor da drumul și la partea de tratament. În prezent, turiștii care ajung aici se bucură numai de masaj de relaxare. În plus, baza de tratament va avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

ADVERTISEMENT
Tags: