Sporturi

Turneul ATP de la Paris se va disputa, deși Franța e în stare de urgență! Fără Djokovic, dar cu Nadal

30.10.2020 | 09:19
Turneul ATP de la Paris se va disputa desi Franta e in stare de urgenta Fara Djokovic dar cu Nadal
ADVERTISEMENT

Turneul ATP de la Paris se va disputa săptămâna viitoare, dar nu va avea fani în tribune, deoarece țara a intrat în stare de urgență. Chiar dacă liderul mondial Novak Djokovic nu va participa la această competiție, sunt alte nume importante care vor lua startul. Rafael Nadal va fi prezent la competiție, alături de Thiem, Zverev sau Medvedev. 

Turneul ATP de categorie Masters 1.000 de la Paris se va disputa fără fani, între 31 octombrie și 8 noiembrie, asta după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a spus că țara va fi din nou în izolare, scriu jurnaliștii francezi.

ADVERTISEMENT

Sârbul Novak Djokovic, deținătorul titlului, a hotărât să nu ia startul la această competiție, însă spaniolul Rafael Nadal, care nu a câștigat niciodată turneul, va fi la Paris.

Franța e în stare de urgență, turneul de la Paris nu va avea fani în tribune

Inițial, la competiția de la Paris era programat să aibă acces în tribune 1.000 de fani pe zi. După ce s-au impus restricții de circulație după ora 21:00, organizatorii turneului au hotărât ca sesiunile de seară să se dispute cu porțile închise.

ADVERTISEMENT

Pe lângă Rafael Nadal, proaspăt câștigător la Paris în turneul de Mare Șlem de la Roland Garros, la competiția franceză indoor vor participa și alte nume importante ca Dominic Thiem, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas, Alexander Zverev, Andrey Rublev, Diego Schwartzman sau Matteo Berrettini.

„În urma ultimelor anunţuri guvernamentale şi a implementării unei noi izolări din 30 octombrie, Rolex Paris Masters, care va avea loc în perioada 31 octombrie – 8 noiembrie la Accor Arena, va trebui să se desfăşoare cu porţile închise.

ADVERTISEMENT

Federaţia franceză de tenis a lucrat, de la începutul crizei sanitare prin care trece ţara noastră, în continuă consultare cu serviciile de stat, asupra opţiunilor de organizare pe care le poate solicita în funcţie de situaţia sanitară.

De asemenea, FFT va organiza turneul cu responsabilitate, în această nouă configuraţie. FFT este conştientă de dezamăgirea pe care o vor simţi persoanele care, în cele din urmă, nu pot asista la turneu, le mulţumeşte pentru înţelegere şi le asigură că banii pe bilete vor fi rambursaţi cât mai curând posibil”, a spus FFT.

ADVERTISEMENT

Rafael Nadal a ajuns joi în Franța și a publicat o poză pe Instagram de pe aeroportul Orly: „Nu demult am fost la Paris şi iată că m-am întors după câteva săptămâni”, a scris spaniolul care s-a impus în ultimul turneu de la Roland Garros.

ADVERTISEMENT