Sport

Turneul preolimpic din Muntenegru, amânat pentru jumătatea lunii iunie. Anunțul oficial al IHF + reacția președintelui FRH, Alexandru Dedu. EXCLUSIV

13.03.2020 | 17:03
Turneul preolimpic din Muntenegru amanat pentru jumatatea lunii iunie Anuntul oficial al IHF  reactia presedintelui FRH Alexandru Dedu EXCLUSIV
ADVERTISEMENT

Turneele preolimpice din handbal au fost amânate pentru a doua jumătate a lunii iunie. Federația Internațională de specialitate a emis un comunicat în care anunță că ultimele locuri de pe tabloul de handbal de la Jocurilor Olimpice de la Tokyo se vor decide în vară.

Turneul preolimpic din Muntenegru, amânat pentru jumătatea lunii iunie

La o zi după ce se anunța că turneul care va decide echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 se va juca fără fani în tribune, Federația Internațională de Handbal a intervenit și a luat o decizie radicală: amânarea competiției.

ADVERTISEMENT

Încă de pe 11 martie 2020, FANATIK anunța că turneul ar putea fi amânat din cauza coronavirusului, deși în ședința IHF de la Basel s-au dat asigurări că meciurile se vor juca la data programată.

Naționala feminină de handbal a României trebuia să evolueze între 20 și 22 martie la turneul preolimpic din Muntenegru, dar competiția a fost amânată pentru luna iunie din cauza epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”Sănătatea și siguranța tuturor celor implicați în procesul de organizare și joc al turneelor ​​de calificare IHF Tokyo Handball 2020 sunt prioritățile principale ale Federației Internaționale de Handbal.

Chiar dacă IHF și federațiile gazdă erau dornice să găzduiască evenimentele așa cum era programat cu măsurile de siguranță aferente, provocările continue prezentate de COVID-19 de la întâlnirea dintre IHF și federațiile gazdă au dus la o re-evaluare a situației.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a acestei reevaluări, turneele feminine programate inițial în perioada 20 – 22 martie în Spania, Ungaria și Muntenegru și turneele masculine programate inițial între 17 și 19 aprilie în Norvegia, Franța și Germania au fost amânate până în iunie 2020.”, se arată în comunicatul IHF.

Reacția oficială a Federației Române de Handbal

Pe tema amânării turneului preolimpic s-a pronunțat și președintele FRH, Alexandru Dedu. Acesta a spus pentru FANATIK, înainte ca decizia de vineri să fie anunțată oficial, că forul pe care îl conduce se supune oricărei decizii venite de la IHF.

ADVERTISEMENT

”Știu că multă lume își dă cu părerea în aceste zile, însă acum nu este momentul să facem asta. Atâta timp cât forurile superioare decid, noi ne supunem reglementărilor.

Gândiți-vă că Spania trebuia să organizeze turneul preolimpic fiind într-o zonă galbenă privind problema coronavirusului. În ceea ce ne privește pe noi, ca federație, în acest caz respectăm deciziile forurilor superioare: IHF, respectiv Guvernul României.”, a spus șeful handbalului din România.

România face parte dintr-o grupă cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda la turneul preolimpic. Primele două echipe din grupă se califică la Jocurile Olimpice. Pentru România, turneul preolimpic e ultima șansă pentru a obține un bilet la JO 2020 din Tokyo.

ADVERTISEMENT