Sport

Turneul preolimpic din Muntenegru, fără spectatori. Decizia oficială a Federației Internaționale de Handbal: „Fiecare echipă va avea alocat un medic specializat în coronavirus”

12.03.2020 | 23:24
Turneul preolimpic din Muntenegru fara spectatori Decizia oficiala a Federatiei Internationale de Handbal Fiecare echipa va avea alocat un medic specializat in coronavirus
ADVERTISEMENT

Naționala de handbal feminin a României va disputa fără spectatori partidele din cadrul turneului preolimpic din Muntenegru, din perioada 20-22 martie.

Turneul preolimpic, fără spectatori

Turneul va decide echipele calificate la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, însă fără fani în tribune.

ADVERTISEMENT

Naționala feminină de handbal a României va juca între 20 și 22 martie la turneul preolimpic, dar competiția poate fi afectată de epidemia de coronavirus.

Kenan Hrapovic, ministrul sănătății din Muntenegru, declarase în urmă cu două zile că meciurile se vor desfășura, cel mai probabil, fără spectatori: „Evenimentele sportive, fie că sunt naționale sau internaționale, se vor disputa fără spectatori. O eventuală intrare în Muntenegru a unor echipe venite din țările afectate va fi interzisă până la remedierea situației”.

ADVERTISEMENT

Vineri, 12 martie, Federația Internațională de Handbal a confirmat spusele lui Hrapovic.

„Federația Internațională de handbal, împreună cu federațiile care găzduiesc turneele preolimpice, au evoluat cu atenție situația declanșată de COVID-19 și au decis că se vor depune eforturile pentru a organiza turneele preolimpice așa cum au fost programate inițial.

Așadar, turneele din Spania, Ungaria și Muntnegru se vor juca cum era stabilit, însă fără spectatori. Turneele de calificare pentru bărbați din Germania și Norvegia se vor desfășura, de asemenea, fără spectatori. În Franța, turneul nu se va desfășura momentan până pe 15 aprilie.

ADVERTISEMENT

IHF va lua toate măsurile pentru a menține o stare de siguranță și va desemna fiecărei echipe un medic specialist în COVID-19”, au anunțat reprezentanții IHF.

România e în grupă cu Norvegia, Muntenegru și Thailanda. Primele două echipe din grupă se califică la Jocurile Olimpice. Pentru România, turneul preolimpic e ultima șansă pentru a obține un bilet la JO 2020 din Tokyo.

ADVERTISEMENT

Programul României în turneul preolimpic de la Podgorica:

  • România – Thailanda, 20 martie, ora 18:00
  • România – Norvegia, 21 martie, ora 20:30
  • România – Muntenegru, 22 martie, ora 17:00
  • 2 echipe se vor califica la JO 2020 din Japonia
ADVERTISEMENT