Life

TVR vrea să lanseze un canal de sport și unul folcloric. Ce ar urma să difuzeze cele două noi posturi de televiziune

TVR își extinde rețeaua de posturi TV. Se pregătesc un canal de sport și unul de folclor. Ce se va putea urmări pe acestea?
14.02.2023 | 16:58
TVR vrea sa lanseze un canal de sport si unul folcloric Ce ar urma sa difuzeze cele doua noi posturi de televiziune
De ce vor fi lansate TVR Folclor și TVR Sport. Sursa foto: Europa FM
ADVERTISEMENT

Televiziunea Publică se mărește. Vor fi lansate în curând două noi canale, TVR Folclor și TVR Sport, care au fost deja aprobate de către Comitetul Director. Ce se va putea vizualiza pe acestea? Membrii Consiliului de Administrație poartă discuții.

TVR se extinde. Se vor lansa TVR Folclor și TVR Sport

TVR Folcor și TVR Sport vor apărea după ce anul trecut s-au relansat și TVR Cultural și TVR Info. Reprezentanții postului au venit cu explicații referitoare la noul lor demers. Se consideră, de altfel, că noile posturi vor avea audiență, după ce s-a observat un număr mare de telespectatori în timpul programelor de folclor sau sport.

ADVERTISEMENT

”Prin înfiinţarea TVR Folclor şi TVR Sport, TVR are ocazia să-şi definească mai clar poziţionarea şi identitatea canalelor existente în portofoliul său, iar la nivelul audienţei, staţiile nou înfiinţate se pot intersecta cu publicul celorlalte staţii ale corporaţiei, astfel încât să existe migrări în cadrul aceleeaşi structuri şi nu către concurenţă”, transmite TVR, potrivit paginademedia.

TVR Folclor și TVR Sport, potențial de audiență

Pentru TVR Folclor se prevede un potențial de public mare deoarece a fost foarte numeros de-a lungul timpului și în timpul difuzării emisiunilor, precum: ”Tezaur Folcloric”, ”Vedetă Populară”, ”Viața Satului” sau ”Ferma”. Totodată, atenția a fost destul de mare și pentru conținuturile despre tradiții sau Patrimoniul Național.

ADVERTISEMENT

”Există un potenţial de audienţă important pentru acest tip de conţinut, dovedit prin cifrele realizate de programe similare difuzate în prezent pe staţiile generaliste: Viaţa Satului, Ferma, Tezaur Folcloric, Vedeta Populară.

TVR este producătorul si deţinătorul unui adevărat Tezaur de programe dedicate tradiţiilor, folclorului şi Patrimoniului Naţional. Conservarea şi promovarea patrimoniului, a talentelor din toate zonele româneşti şi a marilor solişti care au slujit cântecul şi satul românesc este misiunea lansării TVR Folclor”, au mai comunicat cei de la TVR.

ADVERTISEMENT

În ceea ce privește TVR Sport, prin acesta se dorește promovarea mișcării, a dezvoltării sănătoase, pe lângă programele de știri despre acest domeniu. De altfel, se crede și că TVR Sport va genera venituri profitabile pentru postul TV, prin publicitate, sponsorizări sau parteneriate cu Ministerul Sportului, Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

Momentan, TVR este compus din: TVR1, TVR2, TVR3, TVR Info, TVR Cultural, TVRinfo, TVR Internațional, dar și de stații locale, precum: TVR Iași, TVR Cluj, TVR Moldova, TVR Craiova, TVR Timișoara și TVR Târgu Mureș.

ADVERTISEMENT

Televiziunea Română este singurul post tv din țară de stat, restul fiind private. De altfel, a fost și primul post TV înființat în țara noastră. A apărut pe data de 31 decembrie 1956, în Capitală, iar o perioadă, în vremea comunismului, difuza conținut cenzurat și doar pentru câteva ore.

ADVERTISEMENT