News

Ucigașul lui Emi Pian aruncă în aer dosarul morții interlopului. Pe cine dă vina pentru decesul liderului clanului Duduianu

Tânărul condamnat pentru uciderea interlopului Emi Pian încearcă să-și salveze pielea după ce a fost condamnat la 13 ani de închisoare.
04.12.2023 | 17:16
Ucigasul lui Emi Pian arunca in aer dosarul mortii interlopului Pe cine da vina pentru decesul liderului clanului Duduianu
Richard Emanuel Gheorghe a fost condamnat de prima instață la 13 ani de închisoare pentru uciderea interlopului Emi Pian / Foto: Fanatik
ADVERTISEMENT

Dosarul morții interlopului Emi Pian (Florin Mototolea, pe numele lui real) a ajuns la apel, după ce prima instanță i-a condamnat pe Richard Emanuel Gheorghe (asasinul lui Pian), la 13 ani de închisoare, iar pe Vasile și Laurențiu Duduianu (frații lui Emi Pian) la 6 ani și 10 luni, respectiv 6 ani și 8 luni, pentru tentativă de omor, după ce au încercat să-și răzbune fratele.

Avocatul ucigașului lui Emi Pian cere o nouă expertiză medico-legală

Ajuns cu spatele la zid, ucigașul lui Emi Pian a trecut la o apărare mult mai agresivă decât în prima fază a procesului.

ADVERTISEMENT

Richard Emanuel Gheorghe a cerut, prin intermediul avocatului său, o nouă expertiză medico-legală, precum și audierea în calitate de martori a medicilor din spital.

Membru al clanului Rinu, din nordul Capitalei, Richard Emanuel vrea să afle dacă modul în care a primit îngrijiri Emi Pian, după ce interlopul a fost înjunghiat, nu a influențat decesul. Avocatul tânărului este interesat de întârzierea cu care s-a intervenit chirurgical, după ce Pian a ajuns la spital.

ADVERTISEMENT

Emi Pian a murit la două ore după ce a ajuns la spital

”Apărătorul ales al apelantului-inculpat, având cuvântul, solicită probe în apel în dovedirea faptului că, în lanțul cauzal al decesului victimei Mototolea Florin, a intervenit și un factor supravenit care a favorizat decesul.

Astfel, solicită următoarele probe:

-efectuarea unei expertize medico-legale cu următoarele obiective:

a) dacă zona în care a fost lovită victima este una vitală;

b) dacă intervenția chirurgicală a fost întârziată, motivele și consecințele acestei întârzieri și dacă a existat o legătură de cauzalitate indirectă între această întârziere, patologia cardiacă preexistentă şi deces, având în vedere că a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă la data de 04.08.2020, în jurul orei 2:50 şi nu s-a intervenit chirurgical până la ora decesului.

ADVERTISEMENT

Potrivit formularului epicriză, manevrele de resuscitare au fost ineficiente, iar la ora 04:50 s-a constatat exitus (moartea, n.r.)”, se arată în încheierea de ședință, la începutul lunii noiembrie, potrivit FANATIK.

Medicii care i-au acordat primul ajutor lui Emi Pian nu vor fi audiați

Avocatul a solicitat instanței să emită o adresă către unitatea medicală la care interlopul a fost adus, chiar înainte să moară, pentru identificarea personalului medical care a preluat victima și a efectuat măsurile de resuscitare. Conform datelor din dosar, moartea lui Emi Pian a survenit la scurt timp după ce acesta a suferit două stopuri cardio-respiratorii succesive, fiind resuscitat de medici minute în șir.

ADVERTISEMENT

Medicii care l-au îngrijit pe Emi Pian nu au fost și nici nu vor fi audiați, pentru că judecătorii Curții de Apel București au respins cererea avocatului lui Richard Emanuel.

Ucigașul interlopului, denunțător într-un alt dosar

În schimb, aceștia au admis o altă solicitare a acestuia, de emitere a unei adrese către DIICOT – Structura Centrală, ”pentru a comunica dacă denunțul formulat de apelantul inculpat în dosarul …/D/P/2023 a fost valorificat și dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de art 19 din Legea nr 682/2002”.

Articolul invocat de avocatul inculpatului se referă la posibilitatea de reducere la jumătate a limitelor prevăzute de lege, dacă o persoană care are calitatea de martor și care a comis o infracțiune denunță și facilitează tragerea la răspundere penale a altor persoane care au săvârșit o infracțiune gravă.

Richard Emanuel a cerut arest la domiciliu

Ucigașul lui Emi Pian a mai solicitat înlocuirea măsurii arestului preventiv în arest la domiciliu, ținând cont că are mai bine de 3 ani de când se află în spatele gratiilor, deși nu a fost condamnat definitiv. Avocatul tânărului a dat asigurări că acesta nu se va sustrage de la judecată, că nu va săvârși noi infracțiuni, iar ”societatea nu ar putea manifesta sentimente de nesiguranță sau de teamă”, acesta fiind izolat, la domiciliu. Judecătorii au respins cererea și au prelungit arestul preventiv al inculpatului.

Emi Pian a murit în august 2020, fiind înjunghiat în timpul unei partide de poker care a avut la o adresă din zona Giulești. Liderul clanului Duduianu și Richard Emanuel Gheorghe se aflau la fața locului pentru a-i împrumuta cu bani pe jucători, iar între cei doi s-a iscat o ceartă. Scandalul a continuat în fața casei, acolo unde tânărul l-a lovit cu un cuțit pe Emi Pian în zona piciorului. La fața locului au ajuns și frații interlopului, care l-au atacat pe Richard Emanuel cu topoare și bâte.

ADVERTISEMENT
Tags: