Sport

Ucraina – Austria 0-1. Naționala lui Franco Foda se califică în premieră în fazele eliminatorii de la Euro. Cum arată clasamentul Grupei C

FANATIK îți prezintă tot ce trebuie să știi despre Ucraina - Austria, al treilea meci de la Euro 2020, la București.
21.06.2021 | 20:50
Ucraina  Austria 01 Nationala lui Franco Foda se califica in premiera in fazele eliminatorii de la Euro Cum arata clasamentul Grupei C
ADVERTISEMENT
21-06-2021
17:57

Clasamentul Grupei C

Olanda și Austria sunt cele două naționale sigure de calificarea în optimile Euro 2020. Ucraina a ratat șansa să meargă de pe locul 2 în fazele eliminatorii. Avea nevoie de cel puțin un egal pe Național Arena, în compania Austriei. Vecinii noștri sunt acum pe locul 3 și tremură pentru prezența în runda următoare.

 

21-06-2021
16:07

Ucraina - Austria 0-1 (Baumgartner 21)

FINAL DE MECI! Austria se impune cu 1-0 și se califică în premieră în fazele eliminatorii de la Euro 2020.

Min. 42 – O nouă ocazie mare de gol a echipei lui Foda! Arnautovic trage puțin pe lângă poartă.

Min. 21 – GOOOL Austria!!! Baumgartner înscrie din centrarea lui David Alaba!

Min. 1 – A început meciul!

21-06-2021
15:23

Echipele de start pentru Ucraina - Austria

  • Ucraina: Bushchan (Dinamo Kiev) – Karavaev (Dinamo Kiev), Zabarnyi (Dinamo Kiev), Matviienko (Șahtior Donețk), Mykolenko (Dinamo Kiev) – Sydorchuk (Dinamo Kiev) – Yarmolenko(c) (West Ham), Shaparenko (Dinamo Kiev), Zinchenko (Man City), Malinovsky (Atalanta) – Yaremchuk; Rezerve: Pyatov, Trubin – Besiedin, Dovbyk, Kryvtsov, Makarenko, Marlos, Sobol, Stepanenko, Sudakov, Tsygankov, Tymchyk; Selecționer: A. Shevchenko
  • Austria: Bachmann (Watford) – Lainer (Gladbach), Dragovic (Leverkusen), Hinteregger (Frankfurt), Alaba(c) (Real Madrid) – Schlager (Wolfsburg), Laimer (Leipzig), Grillitsch (Hoffenheim) – Baumgartner (Hoffenheim), Arnautovic (Shanghai Port), Sabitzer (Leipzig); Rezerve: Schlager, Pervan – Gregoritsch, Ilsanker, Kalajdzic, Lienhart, Onisiwo, Posch, Schaub, Schopf, Trimmel, UImer; Selecționer: F. Foda

Meciul Ucraina – Austria are loc luni, 21 iunie, cu începere de la ora 19:00, în cadrul grupei C de la turneul final al EURO 2020. Este o partidă contând pentru etapa a 3-a, ultima, din această grupă şi o partidă care poate stabili atât calificata de pe locul 2 cât şi, foarte posibil, o echipă care va urca în optimi de pe locul 3.

Unde se joacă meciul Ucraina – Austria

Confruntarea Ucraina – Austria se dispută luni, 21 iunie, de la ora 19:00, pe stadionul Arena Naţională din Bucureşti, fiind al treilea şi ultimul meci din faza grupelor găzduit de capitala României. Cele două echipe au momentan câte 3 puncte, ambele învingând Macedonia de Nord şi pierzând în Ţările de Jos.

ADVERTISEMENT

La primul meci din grupă, cel cu Macedonia, numărul suporterilor austrieci a fost foarte redus, până într-o mie, în timp ce ucrainenii au prezentat un contigent mult mai substanţial la jocul cu Pandev şi compania, în jur de 6-7 mii. Se aşteaptă ca luni, 21 iunie, să crească simţitor şi prezenţa fanilor din Austria, fiind vorba de o partidă cu caracter decisiv.

Cine transmite la TV partida Ucraina – Austria

Partida Ucraina – Austria se joacă luni, 21 iunie, de la ora 19:00, la Bucureşti, pe Arena Naţională şi va putea fi urmărită la televizor numai pe programul PRO TV. Însă mai aveţi şi varianta de acces pe site-ul FANATIK.RO, pentru a o vedea în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Bucureşti vremea rămâne capricioasă, cu permanentă ameninţare de ploaie, temperatura situându-se undeva în jur de 26 de grade. Totuşi, ultimele estimări lasă de înţeles că la ora partidei cerul ar putea fi înnorat, dar fără precipitaţii. Conduce acest joc arbitrul turc Cuynet Cakir, la meciul doi la EURO.

Ce jucători importanţi lipsesc din meciul Ucraina – Austria

Este un meci crucial pentru stabilirea echipei clasate pe locul secund în grupa C şi ambii selecţioneri au nevoie de toţi jucătorii valizi şi bine pregătiţi inclusiv mental. Fiecare absenţă poate avea efecte, mai ales dacă vorbim de jucători cheie.

ADVERTISEMENT

Din fericire pentru Andri Şevcenko şi Franco Foda nu este cazul, chiar dacă există câte un forfait în fiecare echipă, dar nu unul semnificativ. Este vorba de Zubkov la Ucraina şi de Lazaro la austrieci.

Egalul care îi îngrozeşte pe elveţieni

Meciul de la Bucureşti este urmărit cu mare atenţie în special în Elveţia. Naţionala Ţării Cantoanelor a învins în ultimul joc din grupa A Turcia cu 3-1 şi a terminat pe locul 3, cu patru puncte. Dacă reuşea să bată cu 4-1 ar fi avut golaveraj 0, pentru că a pierdut în faţa Italiei cu 3-0. Aşa a rămas cu minus 1.

ADVERTISEMENT

În grupa C Ucraina şi Austria au câte trei puncte şi ambele goalveraj 0, 4-4 Ucraina, 3-3 Austria. Un egal între cele două ar însemna Ucraina locul 2, Austria locul 3, dar peste Elveţia, deci bilet pentru optimi. De această înţelegere se tem enorm elveţienii, mai ales că Şevcenko a dat o declaraţie care lasă loc de multe interpretări: “Întotdeauna voi alege ceea ce este cel mai bine pentru naţionala noastră”.

Cote la pariuri pentru jocul Ucraina – Austria

Această declaraţie, deloc diplomatică, a selecţionerului Ucrainei precum şi suspiciunile create şi expuse în mass-media au determinat şi poziţia caselor de pariuri pentru acest meci. Astfel, victoria Ucrainei este cotată la 3,70, cea a Austriei la 4,20 iar un egal are valoarea 2,00, cea mai mică de la toate meciurile de la EURO.

Nu există nici un meci oficial direct în istoricul celor două reprezentative. Doar două partide amicale, jucate în 2011 şi 2012, victorie Austria acasă cu 3-2 şi idem Ucraina la Kiev cu 2-1. Aceasta este prima întâlnire la o competiţie majoră.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ucraina – Austria: 4,00 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Ucraina – Austria: 2,34 este cota pentru „Total goluri meci 0-1”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT