News

Ucraina prelungește „carantina” până în 31 iulie, după ce numărul de cazuri de Covid-19 a explodat după relaxare

18.06.2020 | 17:06
Ucraina prelungeste carantina pana in 31 iulie dupa ce numarul de cazuri de Covid19 a explodat dupa relaxare
ADVERTISEMENT

Ucraina a decis să extindă carantina până în 31 iulie, de teama că epidemia de coronavirus ar putea să scape de sub control.

Guvernul a decis să prelungească măsurile de „carantină adaptivă” până în 31 iulie, conform unui anunț al premierului Denis Șmigal.

ADVERTISEMENT

Autoritățile de la Kiev se tem că țara lor ar putea fi lovită puternic de un nou val de coronavirus, ca urmare a creșterii alarmante a numărului de cazuri după primele relaxări ale restricțiilor.

Noul coronavirus sperie Guvernul de la Kiev. Carantina, prelungită până în 31 iulie

Ultimele 7 zile au conformat în Ucraina 4.835 de cazuri noi de coronavirus, cel mai ridicat bilanț de la începutul pandemiei. Potrivit presei din Ucraina, cetățenii nu mai respectă regulile de distanțare socială.

ADVERTISEMENT

„Înţeleg că oamenii s-au săturat de carantină, dar la ora actuală nu există nicio altă modalitate mai eficientă de a frâna propagarea virusului”, a explicat şeful guvernului de la Kiev.

„Având în vedere creşterea cazurilor de coronavirus, vom extinde aplicarea carantinei adaptive până la 31 iulie”, a punctat Șmigal, cel care a remarcat că numărul nou de cazuri a explodat pentru că oamenii au crezăt că țara s-a relaxat „total”.

ADVERTISEMENT

„Coronavirusul nu a plecat, ameninţarea lui pentru noi toţi şi pentru tot sistemul sanitar nu a dispărut”, a punctat politicianul, după ce Ucraina a înregistrat aproape 800 de cazuri de Covid-19 în ultimele 24 de ore.

„Carantina adaptivă” este, cu alte cuvinte, modul Ucrainei de a gestiona epidemia de coronavirus. Practic, la fel ca și în restul țărilor, Guvernul de la Kiev a aplicat mai multe restricții și măsuri de protecție menite să apere populația de virus.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, din 22 mai a început o relaxare graduală a numărului de restricții, printre care redeschiderea hotelurilor și creșelor. Cu toate acestea, Ucraina ar putea să revină la noi restricții după ce se apropie de 34.000 de cazuri și 943 de decese, într-o țară cu 40 de milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT