News

Ucraina a capturat mai mulți spioni ruși! Ce a aflat armata lui Zelenski despre planurile Rusiei

Ucraina a capturat mai mulți spioni ruși! Ce a aflat armata lui Volodymyr Zelenski despre planurile Rusiei. Unde au fost capturați oamenii trimiși de Vladimir Putin.
06.03.2022 | 11:38
Ucraina a capturat mai multi spioni rusi Ce a aflat armata lui Zelenski despre planurile Rusiei
ADVERTISEMENT

Mai mulți spioni ai armatei ruse au fost capturați de Ucraina. În regiunea Donețk, forțele de securitate au reținut membri ai unui grup de sabotaj și recunoaștere.

Ucraina a capturat mai mulți spioni trimiși de Rusia!

Aceștia au ajuns în Ucraina cu o zi înainte de invazia Rusiei. De remarcat că în timpul reținerii, spionii au opus rezistență armată soldaților Forțelor Armate ale Ucrainei și Serviciului de Securitate al Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Potrivit serviciului de informații, în timpul interogatoriului, aceștia „au furnizat dovezi importante ale agresiunii armate împotriva Ucrainei”.

„… Ei urmau să efectueze recunoașterea punctelor de control și a locațiilor armatei ucrainene, precum și să efectueze sabotaj și să pregătească un cap de pod pentru curățarea ulterioară de către principalele forțe ale Rusiei”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISEMENT

SBU, serviciul de securitate, a capturat în regiunea Harkov o echipă de pompieri care transmitea informații trupelor speciale ruse privind amplasarea depozitelor militare și a obiectelor de infrastructură critică.

Informațiile transmise au dus la un atac susținut de artilerie asupra cartierelor rezidențiale ale orașului. Ca urmare a acestor acțiuni, infrastructura a fost distrusă și au fost provocate decese în rândul civililor.

ADVERTISEMENT

În Transcarpatia, SBU a prins un agentul al Federației Ruse, care încă din prima zi a războiului din Ucraina colecta date despre stările de spirit ale locuitorilor din vestul Ucrainei și atitudinea lor față de Rusia. Spionul inamic a fost reținut într-una din așezările regiunii.

În Dnipro, SBU a reținut doi locuitori care au sprijinit armata rusă. Potrivit informațiilor, unul dintre susținătorii Rusiei a fotografiat obiecte militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei. În laptopul său era dezvăluită planul a Comandamentului Operativ din Estul Forțelor Armate din Ucraina.

ADVERTISEMENT

Cel de-al doilea colecta date despre locația unităților din Dnipro. El a transmis informațiile prin etichete pe Google Map despre locația acestora.

Vă readucem aminte că pe 24 februarie, trupele Federației Ruse au pătruns pe teritoriul Ucrainei. În cele din urmă, parlamentul de la Kiev a votat pentru impunerea legii marțiale.

ADVERTISEMENT