News

Ucrainenii anunță din nou moartea iminentă a lui Vladimir Putin. „Noi credem că este vorba despre un cancer”

Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a estimat că Vladimir Putin va muri în curând din cauza unui cancer de care suferă.
04.01.2023 | 23:21
Ucrainenii anunta din nou moartea iminenta a lui Vladimir Putin Noi credem ca este vorba despre un cancer
Vladimir Putin, președintele Rusiei/ Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Generalul-maior Kirilo Budanov, șeful spionajului militar al Ucrainei, a afirmat, într-un interviu pentru ABC News, că președintele Rusiei este grav bolnav, sfârșitul său fiind aproape, informează News.ro.

Budanov a afirmat că Putin este pe moarte și că sfârșitul acestuia este aproape.

Noi credem că este vorba despre un cancer”, a afirmat Kirilo Budanov, susținând că deţine aceste informaţii din ”surse umane”.

ADVERTISEMENT

Budanov reia o afirmație făcută anul trecut

Nu este prima dată când Kirilo Budanov dă ca iminent decesul liderului de la Kremlin. Încă de la mijlocul lunii mai 2022, ofițerul ucrainean susținea că Putin este bolnav de cancer și că la Moscova există un complot pentru înlăturarea sa printr-o lovitură de stat.

Afirmațiile lui Budanov au fost contrazise, în iulie anul trecut, chiar de către directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns, care spunea că liderul rus este sănătos. „Ceea ce putem spune este că el este întru totul într-o stare de sănătate prea bună”, spunea Burns.

ADVERTISEMENT

Imediat după declanșarea războiului ruso-ucrainean au apărut speculații legate de starea de sănătate a lui Vladimir Putin, deseori din surse puțin credibile sau prin „diagnostice” puse în baza unor imagini prezentate la televiziuni. S-a vorbit de cancer tiroidian sau leucemie, însă nu au fost prezentate probe evidente.

Christopher Steele, un fost spion britanic, a spus și el că Putin este din ce în ce mai bolnav numai că reputația lui Steele era deja compromisă de speculații privind legăturile fostului președinte american Donald Trump cu Rusia, speculații ce au fost probate ulterior ca false.

ADVERTISEMENT

Diagnostice puse din fața televizorului

Imaginile de la o întâlnire din aprilie a lui Putin cu mareșalul Serghei Șoigu au făcut ca tabloidele britanice să scrie despre faptul că președintele rus ar suferi de o formă incipientă a bolii Parkinson, pe baza faptului că Putin ar fi ținut o mână strâns de marginea mesei pentru a masca tremuratul, la care se adaugă faptul că bate ușor din picior de câteva ori.

„Diagnosticul” a fost pus de către diverși analiști politici și de un „expert” în limbajul corporal, însă niciun medic serios nu a confirmat aceste aserțiuni. „Este puțin probabil ca neurologii adevărați să comenteze pentru că au fost instruiți să nu o facă niciodată cu privirea la oameni care nu le sunt pacienți”, a declarat John Hardy, neurogenetician la Institutul Britanic pentru Cercetarea Demenței. „Niciun semn de parkinsonism în opinia mea. Nu arăta bine, dar nu-i boala Parkinson”, a continuat Hardy.

ADVERTISEMENT

Fanteziile au mers atât de departe încât o publicație rusească o publicație rusească scris că Putin ar fi făcut baie în sângele extras din coarnele unei specii de cerb din munții Altai, procedură care ar îmbunătăți funcționare sistemului cardiovascular și ar întineri pielea. Ziariștii ruși afirmau că Șoigu i-ar fi spus de asemenea tratament minune, la care ar fi recurs și alți membri ai elitei politice ruse, precum primarul Moscovei Serghei Sobianin și șeful Gazprom Aleksei Miller.

ADVERTISEMENT