News

UDMR a anunțat lista pentru europarlamentare. Kelemen Hunor, mesaj pentru maghiarii din tot „Bazinul Carpatic”

UDMR a prezentat lista definitivă pentru Parlamentul European. Kelemen Hunor: „Să fim învingătorii noului deceniu, nu învinșii”
04.04.2024 | 17:07
UDMR a anuntat lista pentru europarlamentare Kelemen Hunor mesaj pentru maghiarii din tot Bazinul Carpatic
Liderul UDMR spune că lista reflectă „unitatea maghiară” și că femeile sunt „puternic reprezentate” / Foto: Inquam Photos, Silviu Filip
ADVERTISEMENT

UDMR a informat, joi, că în cadrul ședinței Consiliului Permanent a fost definitivată lista candidaților partidului pentru alegerile din Parlamentul European.

Kelemen Hunor: Lista pentru europerlamentare reflectă unitatea maghiară

„Consiliul Permanent al UDMR a finalizat, în cadrul ședinței de joi, lista candidaților Uniunii pentru alegerile europarlamentare”, se arată într-un comunicat.  Potrivit președintelui UDMR, Kelemen Hunor, femeile sunt „puternic reprezentate” pe lista pentru alegerile europarlamentare, și ea reflectă „unitatea maghiară”.

ADVERTISEMENT

„Aceasta este lista comunității noastre, lista maghiarilor din România, pe care fiecare maghiar o poate simți ca fiind a sa. Pe listă se regăsesc membri din diferitele comunități ale noastre din România, membri ai categoriilor de vârstă mai tinere și mai în etate, femeile sunt puternic reprezentate, iar lista noastră reflectă, de asemenea, și unitatea maghiară”, a declarat Kelemen Hunor, după luarea deciziei, potrivit comunicatului.

„Să fim învingătorii noului deceniu, nu învinșii”

În contextul alegerilor din 2024, al „incertitudinii” și al unui viitor „imprevizibil”, Kelemen Hunor a declarat că pentru maghiarii din „tot Bazinul Carpatic” miza este foarte mare.

ADVERTISEMENT

„În timp ce lumea se schimbă, există multă incertitudine peste tot și viitorul este imprevizibil, la București haosul și graba sunt la ele acasă, iar Bruxelles-ul nu este preocupat de cetățenii UE. Pentru noi, maghiarii din tot Bazinul Carpatic, miza este acum să facem diferența: să fim învingătorii noului deceniu, nu învinșii”, a spus liderul UDMR.

Potrivit UDMR, lista pentru europarlamentare cuprinde candidați cu „experiență”. Lista este deschisă de Winkler Iuliu. „Winkler Iuliu, Vincze Loránt și Szilágyi Dóra vor face ca vocea maghiarilor să fie auzită la Bruxelles și, împreună cu aliații noștri, vor lupta pentru o nouă viziune, un nou impuls și o nouă conducere în Uniunea Europeană”, a spus Kelemen Hunor.

ADVERTISEMENT

Miercuri, liderul UDMR spunea că maghiarii, mai ales în acest an electoral,  „trebuie să fie prezenți în fiecare instituție în care se iau decizii despre noi”. Kelemen Hunor a avut discuții cu premierul Marcel Ciolacu și cu liderul de la Budapesta, Viktor Orban, despre comunitatea maghiară din România și provocările cu care se confruntă.

 

Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce...
Umbra lui Putin în România. Un cunoscut expert în securitate explică de ce am devenit o țintă pentru spionajul rusesc
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş...
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de o femeie care ar fi amanta acestuia
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Taxa de drum 2024. Ce trebuie să verifice șoferii
Taxa de drum 2024. Ce trebuie să verifice șoferii
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
Lovitură devastatoare pentru Halep. Anuntul care-i demolează definitiv cariera
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol...
Filmul genial de pe Netflix cu cel mai frumos actor turc în rol principal. Are o poveste emoționantă și a fost văzut deja de milioane de oameni