Fotbal international

UEFA a anunţat nominalizările pentru jucătorul anului 2020. Supriză imensă: Messi şi Ronaldo nu sunt pe listă!

29.09.2020 | 12:32
UEFA a anuntat nominalizarile pentru jucatorul anului 2020 Supriza imensa Messi si Ronaldo nu sunt pe lista
UEFA a anunţat nominalizările pentru jucătorul anului 2020. Supriză imesă: Messi şi Ronaldo nu sunt pe listă!
ADVERTISEMENT

Pe data de 1 octombrie, când la Nyon va avea loc festivitatea de tragere la sorţi a componenţei grupelor Champions League, se va desfăşura şi ceremonia de decernare a trofeelor UEFA pentru cel mai bun jucător şi cea mai bună jucătoare a anului, cel mai bun antrenor şi cei mai buni jucători pe posturi.

La acest ultima capitol, dominaţia lui Bayern Munchen, socotită a fi echipa anului 2020 (a câştigat campionatul şi Cupa Germaniei, Champions League şi Supercupa Europei) este covârşitoare, cu numai puţin de şapte jucători din unsprezecele de bază nominalizaţi.

ADVERTISEMENT

Mai mult, pe lista scurtă a celor trei apărători nu figurează decât nume de la Bayern Munchen! O dominaţie justificată de faptul că bavarezii au colectat tot ce se putea şi de aici şi certitudinea că fotbalistul anului va fi tot un jucător de sub comanda lui Hans Flick, şi el în cursă pentru titlul de antrenorul anului.

Lewandowski, de Bruyne şi Neuer se bat pentru titlul de jucătorul anului 2020. Lipsesc de pe listă Messi și Ronaldo

Cel mai important trofeu este jucătorul anului şi pe lista scurtă, de trei, se află Robert Lewandowski de la Bayern, marele favorit, Kevin de Bruyne de la Manchester City şi portarul Manuel Neuer de la Bayern.

ADVERTISEMENT

Se observă lesne că nici unul dintre numele care au dominat fotbalul european şi mondial în ultimul deceniu, argentinianul Lionel Messi de la Barcelona şi portughezul Cristiano Ronaldo de la Juventus nu apare în cursa pentru trofeu.

La prima vedere ar părea a fi o surpriză, dar analizând cu atenţie vedem că în cazul lui Messi acesta nu a reuşit să câştige nimic în 2020, în timp ce Ronaldo a devenit pentru al doilea an consecutiv campion în Serie A dar numai atât.

ADVERTISEMENT

În aceste condiţii polonezul Robert Lewandowski, care a protestat vehement pentru faptul că France Football a decis, din cauza pandemiei, să nu acorde în acest an trofeul Balonul de Aur, este de departe marele favorit la locul 1, urmat de coechipierul său de club Manuel Neuer.

Şi antrenorul Hans Flick poate lua trofeul

La capitolul antrenori Hans Flick, omul revelaţie de pe banca munchenezilor, care a pus ordine perfectă în jocul acestora şi care a făcut din Bayern o adevărată maşinărie de fotbal, neînvinsă până la neaşteptatul 1-4 din campionat, cu Hoffenheim, se bate cu Jurgen Klopp, germanul care a readus titlul la Liverpool după trei decenii şi cu alt german, Julien Nagelsmann de la Leipzig.

ADVERTISEMENT

A fost clar anul lui Bayern sub toate aspectele şi este şi normal să se dea Cezarului ce este al Cezarului, fiind de aşteptat ca germanii să câştige trofeele la secţiunile cel mai bun jucător şi cel mai bun antrenor, la cel mai bun portar, cel mai bun fundaş şi cel mai bun atacant.

Nominalizări pentru Gala UEFA

  • Cel mai bun jucător: Robert Lewandowski (Bayern), Kevin De Bruyne (Man. City) şi Manuel Neuer (Bayern)
  • Cel mai bun antrenor: Hans Flick (Bayern), Jurgen Klopp (Liverpool) şi Julien Nagelsmann (Leipzig)
  • Portari: Keylor Navas (Paris Saint-Germain), Manuel Neuer (Bayern), Jan Oblak (Atlético Madrid)
  • Fundaşi: David Alaba (Bayern), Alphonso Davies (Bayern), Joshua Kimmich (Bayern)
  • Mijlocaşi: Kevin De Bruyne (Manchester City), Thomas Müller (Bayern), Thiago Alcántara (Bayern)
  • Atacanţi: Robert Lewandowski (Bayern), Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Neymar (Paris Saint-Germain).
ADVERTISEMENT