Sport

UEFA a mutat data de disputare a partidei tur dintre CSKA Sofia și FCSB. Reacția lui Mihai Stoica: „Ne-au cerut să jucăm primul meci la București”

UEFA a decis ca prima manșă a „dublei” dintre CSKA 1948 Sofia și FCSB să nu se mai joace la data stabilită inițial. Mihai Stoica a oferit detalii
23.06.2023 | 22:40
UEFA a mutat data de disputare a partidei tur dintre CSKA Sofia si FCSB Reactia lui Mihai Stoica Neau cerut sa jucam primul meci la Bucuresti
FCSB va juca la Sofia pe data de 26 iulie. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

UEFA a devansat cu o zi data de disputare a meciului dintre CSKA Sofia și FCSB din turul doi preliminar al Conference League. Detalii și motivarea deciziei.

UEFA a reprogramat meciul dintre CSKA 1948 și FCSB

Deși inițial meciul de la Sofia trebuia să se dispute pe 27 iulie, UEFA a decis ca partida să se dispute pe 26 iulie. Motivul e faptul că în aceeași zi ar fi trebuit să joace și meciul dintre CSKA Sofia și Sepsi Sfântu Gheorghe.

ADVERTISEMENT

Din motive de logistică și securitate, pentru capitala Bulgariei ar fi fost extrem de dificil să organizeze ambele meciuri în decurs de doar câteva ore.

Partida dintre CSKA 1948 și FCSB se va disputa pe al doilea cel mai mare stadion al țării: „Vasil Levski”, cu o capacitate de 43.230 locuri, unde vicecampioana României a fost eliminată dramatic la penalty-uri de Ludogorets.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoica a dezvăluit că CSKA 1948 a vrut să joace în România primul meci: „Spuneau că nu e gata gazonul”

Managerul general al FCSB a dezvăluit că bulgarii au încercat să mute locul de disputare al primei manșe: „Ne-au cerut să jucăm primul meci la București și nu am fost de acord, eu încă mai cred că ai un avantaj să joci pe teren propriu returul.

E bine să jucăm și în campionat pe Arcul de Triumf, doar să avem posibilitatea. Ei spuneau că nu e gata gazonul, că îl schimbă. Nu vor juca pe stadionul lor, care are o capacitate scăzută”, a spus Mihai Stoica la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

„Meme” a vorbit și despre problemele de lot cu care se confruntă CSKA 1948: „O să le lipsească mulți jucători, un atacant s-a accidentat, unul și-a reziliat contractul. O să avem date mai multe”.

Sepsi va juca un meci amical cu adversara FCSB-ului din Conference League

Covăsnenii îi pot da o mână de ajutor lui Elias Charalambous și Mihai Pintilii: „Vor juca și o partidă amicală cu Sepsi OSK și vom avea mai multe informații de la conducătorii clubului covăsnean, cu care suntem în relații bune”, a mai dezvăluit Mihai Stoica.

ADVERTISEMENT

Sepsi Sfântu Gheorghe va juca în Conference League cu cealaltă echipă, CKSA Sofia, la o zi distanță de FCSB, iar bulgarii sunt de această dată favoriți.

FCSB va disputa apoi meciul retur pe data de 3 august pe stadionul „Arcul de Triumf”, însă bucureștenii nu vor putea avea parte de susținerea suporterilor din cauza unei sancțiuni dictate de UEFA.

ADVERTISEMENT