Sport

FCSB – CSKA 1948 Sofia se va juca fără spectatori! Când are loc ”dubla” cu bulgarii din Conference League

FCSB va juca în Conference League împotriva bulgarilor de la CSKA 1948 Sofia, dar ”roș-albaștrii” nu vor putea beneficia de aportul spectatorilor la întâlnirea de pe teren propriu.
21.06.2023 | 16:47
FCSB  CSKA 1948 Sofia se va juca fara spectatori Cand are loc dubla cu bulgarii din Conference League
FCSB va juca în Conference League împotriva bulgarilor de la CSKA 1948 Sofia, dar ”roș-albaștrii” nu vor putea beneficia de aportul spectatorilor la întâlnirea de pe teren propriu. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

În urma tragerii la sorți de la Nyon s-a stabilit că vicecampioana României va întâlni ocupanta locului 3 din Bulgaria. Meciul tur este programat pe 27 iulie, la Sofia, returul urmând să se joace în 3 august, la București, dar ordinea jocurilor ar putea fi schimbată de UEFA.

FCSB, fără spectatori la partida de pe teren propriu cu CSKA 1948 Sofia

CSKA 1948 Sofia nu reprezintă un adversar de speriat pentru FCSB, însă ”roș-albaștrii” au o altă problemă pentru această ”dublă” din Conference League. Nu se vor putea baza pe aportul spectatorilor la partida de acasă, din cauza unei sancțiuni primite de la UEFA în sezonul precedent.

ADVERTISEMENT

Forul continental a hotărât ca formația patronată de Gigi Becali să joace un meci cu porțile închise în cupele europene, din cauza comportamentului rasist al suporterilor la întâlnirea cu West Ham United, scor 0-3, din ultima etapă a fazei grupelor Conference League, care a avut loc pe 3 noiembrie 2022.

La acel joc, ultrașii FCSB au folosit scandări rasiste în mai multe rânduri, iar UEFA a luat această sancțiune dură și pentru că vicecampioana României era recidivistă. În luna august, după duelul cu Dunajska Streda, ”roș-albaștii” erau amendați cu 45.250 de euro și aveau peluzele suspendate pentru meciul cu Viking.

ADVERTISEMENT

FCSB nu va putea evolua pe Arena Națională în turul 2 preliminar al Conference League din cauza faptului că cel mai mare stadion aș țării găzduiește în acea perioadă o serie de concerte, astfel că, cel mai probabil, jocul cu CSKA 1948 Sofia va avea loc pe stadionul ”Arcul de Triumf”.

CSKA 1948 Sofia este clubul suporterilor

Echipele româneşti şi-au aflat adversarele din turul 2 preliminar din Conference League. Iar Sepsi Sfântu Gheorghe şi FCSB joacă împotriva ”aceluiaşi adversar”: CSKA Sofia. Mai exact, în faţa echipelor care susţin că sunt continuatoarele emblematicei echipe bulgare.

ADVERTISEMENT

FC CSKA 1948 Sofia, adversara FCSB-ului, a fost fondată în 2016 de un grup de suporteri ai echipei care s-au opus iniţiativei noului patron Grisha Ganchev, care a transformat fosta formaţie Litex Loveci în CSKA Sofia, după falimentul vechiului club.

Clubul suporterilor a avut o asensiune meteorică din ligile inferioare bulgare şi în 2020 a ajuns în prima ligă. Sezonul precedent a fost cel mai bun pentru CSKA 1948 Sofia, care a încheiat pentru prima dată pe podium.

ADVERTISEMENT

CSKA 1948 Sofia are un lot estimat la 16,36 milioane de euro din care fac parte opt internaţionali. Joacă pe o arenă de doar 2.000 de locuri, Bistritsa Stadium, din sudul capitalei Sofia. În lotul bulgarilor sunt 12 străini.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024: FCSB”

ADVERTISEMENT