Sport

Ultraşii de la Peluza Sud anunţă că îi vor susţine pe “fraţii” de la CSKA Sofia, dar nu se aşteptau la asta! Bulgarii susţin că FCSB este Steaua: “Prima dată ne-am întâlnit în 1958!”

Ultraşii de la Peluza Sud au anunţat deja că vor susţine CSKA 1948 în duelul din Conference League cu FCSB. Doar că, bulgarii anunţă că FCSB este Steaua.
22.06.2023 | 13:03
Ultrasii de la Peluza Sud anunta ca ii vor sustine pe fratii de la CSKA Sofia dar nu se asteptau la asta Bulgarii sustin ca FCSB este Steaua Prima data neam intalnit in 1958
Ultraşii de la Peluza Sud prezenţi la Euro U21. Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

FCSB va începe campania europeană împotriva echipei CSKA 1948 Sofia, echipă înfiinţată de suporteri după ce formaţia Litex Loveci a fost transformată în CSKA Sofia printr-o inginerie a patronului Grişa Gancev.

Ultraşii de la Peluza Sud anunţă că îi vor susţine pe “fraţii” de la CSKA Sofia, dar nu se aşteptau la asta! Bulgarii susţin că FCSB este Steaua

Galeriile celor de la CSA Steaua şi de la CSKA Sofia sunt înfrăţite şi ultraşii de la Peluza Sud au anunţat deja că îi vor susţine pe bulgari în “dubla” din Conference League cu FCSB, chiar dacă reutrul de la Bucureşti se va desfăşura fără fani.

ADVERTISEMENT

Doar că, surpriză! Bulgarii de la CSKA 1948 Sofia consideră că Steaua este FCSB şi prezintă istoricul întâlnirilor directe de-a lungul anilor între cele două formaţii, primul duel fiind în 1958:

“Campania europeană a lui CSKA începe la București, unde rivala „roșilor” va fi FCSB. Vă ducem înapoi în timp pentru a vă reaminti toate întâlnirile oficiale dintre CSKA și FCSB.

ADVERTISEMENT

Pentru prima dată cele două echipe s-au întâlnit în anul îndepărtat 1958, iar ultimul meci oficial s-a jucat în 2011″, se arată în comunicatul celor de la CSKA 1948 Sofia.

Duelurile dintre CSKA Sofia şi FCSB de-a lungul timpului. Sursa foto: Facebook CSKA 1948 Sofia
Duelurile dintre CSKA Sofia şi FCSB de-a lungul timpului. Sursa foto: Facebook CSKA 1948 Sofia

Mihai Stoica, optimist după tragerea la sorţi: “Nu-i bați pe ăștia din Bulgaria, ce să cauți să joci prin grupele Conference League”

FCSB s-a declarat mulţumită de tragerea la sorţi. Managerul general al echipei, Mihai Stoica, a declarat că este foarte bine că echipa sa va avea o deplasare scurtă în faţa unui adversar abordabil:

ADVERTISEMENT

“Da, sunt mulțumit de tragere. Nouă UEFA parcă ne alege doar adversari ca să umblăm peste tot în lume după ei. Insulele Feroe cu cine să joace? Să joace cu noi!

Am picat foarte bine, e o deplasare scurtă și e o echipă accesibilă. Nu-i bați pe ăștia din Bulgaria, ce să cauți să joci prin grupele Conference League. Ce pretenții să mai ai?”.

ADVERTISEMENT

FCSB vrea să joace returul pe “Arcul de Triumf”

FCSB nu va avea parte de ajutorul fanilor la meciul de pe teren propriu cu CSKA 1948 şi anunţă că echipa vrea să dispute confruntarea pe arena “Arcul de Triumf”, acolo unde vrea să joace şi primele meciuri din campionat:

„Vrem să jucăm meciul ăsta pe Arcul de Triumf. Meciurile de campionat nu știm când se va juca, abia pe 27 iunie vom afla. Atunci se trage țintarul și după vom afla unde vom juca. Vrem să jucăm tot pe Arc”, a spus Stoica.

Meciul tur este programat în Bulgaria pe data de 27 iulie, în timp ce returul se dispută o săptămână mai târziu la Bucureşti. Anul trecut, FCSB a jucat în grupele Conference League, acolo unde a încheiat ultima, în urma celor de la West Ham, Anderlecht şi Silkeborg.

  • 2016 este anul în care s-a înfiinţat CSKA 1948 Sofia
  • 2011 este anul în care s-a disputat ultimul meci direct dintre CSKA Sofia şi Steaua

  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,25 este cota pentru „Câștigător Liga 1 2023/2024: FCSB”

ADVERTISEMENT