ADVERTISEMENT
Fotbal international

UEFA îi linişteşte pe fanii români prin intermediul FANATIK. “Nu schimbăm locurile de desfăşurare pentru EURO 2020!”. EXCLUSIV

Autori: Andrei Șchiopu, Cristi Coste | 22.11.2019 | 23:48
UEFA ne liniștește pentru Euro 2020. Sursă foto: frf.ro

UEFA îi liniștește pe fanii români prin intermediul FANATIK și îi asigură că „planul blond” al suedezilor de a elimina România de la găzduirea meciurilor pentru Campionatul European din 2020 și de a schimba „Arena Naţională” cu „Friends Arena” nu se va întâmpla niciodată.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVA Fortuna: 1,49 este cota pentru “x2” la meciul Islanda- România. Vezi aici toate cotele!


UEFA nu va schimba locurile de desfășurare de la EURO 2020

Karl-Erik Nilsson, președintele Federației Suedeze de Fotbal, a declarat celor de la Expressen că „Friends Arena” este pregătită să înlocuiască „Arena Națională” pentru găzduirea a patru meciuri la EURO 2020, în cazul în care UEFA ne va sancționa din cauza rasismului. FANATIK a cerut un punct de vedere din partea UEFA, iar răspunsul lor aduce liniștea fanilor naționalei.

ADVERTISEMENT

„Nu sunt planuri pentru a schimba locurile de desfăşurare pentru UEFA EURO 2020”, s-a arătat în mesajul primit de FANATIK de la UEFA.

ADVERTISEMENT
Răspunsul UEFA pentru FANATIK
Răspunsul UEFA pentru FANATIK

Reacția FRF pentru FANATIK după ce suedezii au spus că vor să ne ia EURO

FRF a oferit o reacție oficială pentru FANATIK în urma solicitării unui punct de vedere, iar federalii i-au asigurat pe suporteri că nu au de ce să se teamă: Materialul la care faceți referire pornește de la o premisă falsă, aceea că UEFA ar intenționa să renunțe la găzduirea a 4 meciuri ale EURO 2020 la București”.

Această opțiune nu a fost exprimată de UEFA pe niciun canal, nici formal, nici informal și nu a fost dezvoltată în nicio circumstanță. Mai mult decât atât, intensitatea pregătirilor comune, UEFA – FRF – Primăria București, nu lasă nicio fisură care ar putea fi exploatată de terți. 

ADVERTISEMENT

Alegerea Bucureștiului de către UEFA la momentul inițial s-a bazat pe câteva certitudini care și-au confirmat valabilitatea în procesul de pregătire a EURO 2020:
– Experiența reușită a găzduirii pe Arena Națională a finalei Europa League în 2012
– Capacitatea organizatorică a Bucureștiului demonstrată la evenimente majore precum Summit-ul NATO, Summit-ul Francofoniei
– Nivelul ridicat al popularității fotbalului în rândul românilor

Ulterior acestei decizii de acordare a statutului de oraș-gazdă pentru București, UEFA a întărit convingerea unei bune alegeri prin acordarea și a găzduirii celui mai mare eveniment non-sportiv al EURO 2020, și anume Tragerea la sorți a turneului final.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, nici o componentă a proiectului „EURO la București” nu poate susține speculații precum cele venite din Suedia”, a fost punctul de vedere al FRF.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!