Sport

UEFA, sancțiune dură după ce Gigi Becali a pariat la Nordsjaelland – FCSB. Exclusiv

Patronul FCSB, Gigi Becali, a fost amendat cu 30.000 de euro de UEFA, după ce a declarat că a pariat 20.000 de euro pe calificarea FCSB în play-off-ul Conference League 
02.03.2024 | 12:20
UEFA sanctiune dura dupa ce Gigi Becali a pariat la Nordsjaelland  FCSB Exclusiv
Gigi Becali a fost amendat de UEFA pentru participare la pariuri FOTO: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a fost reclamat la UEFA de FRF, după ce patronul FCSB a declarat că înaintea returului cu Nordsjaelland  a pariat 20.000 de euro pe calificarea echipei sale în play-off-ul Conference League. Meciul Nordsjaelland – FCSB, disputat la 17 august 2023, s-a terminat 2-0, iar danezii au mers mai departe, după ce în tur a fost 0-0.

FANATIK a aflat decizia UEFA! Ce sancțiune a primit Gigi Becali după ce a pariat la Nordsjaelland – FCSB

FANATIK a aflat decizia UEFA, una foarte dură pentru patronul FCSB! Comisia de Disciplină Control și Etică a UEFA a analizat cazul și l-a amendat pe Gigi Becali cu 30.000 de euro pentru ”participarea la activități de pariuri legate de un meci din competițiile UEFA”.

ADVERTISEMENT

Patronul roș-albaștrilor, Gigi Becali, a povestit că a pariat în joacă 20.000 de euro pe victoria FCSB în partida din Danemarca, pentru că vicecampioana României avea cotă 5 la calificare. Gigi Becali a dezvăluit că a plasat pariul în prima repriză, la scorul de 0-0.

“Am mai pierdut din 20.000, am pus și un pariu de 20.000. Eu am vorbit cu cineva și mi-a zis că e cotă 7, dacă e calificare, iei de 7 ori mai mult. I-am zis să îmi pună și mie 50.000 de la el. A dat, cutare, nu pot să pun 50.000, că nu primesc, pot să pun maxim 20.000, bine că nu a primit. Și a pus 20.000 și i-am pierdut. Nu am pariat eu.

ADVERTISEMENT

„Hai să îți spun când nu ai voie să pariezi, nu ai voie în România, că se consideră că faci aranjamente. Dar, dacă pariezi pe meciuri europene, nu e nicio problemă”, a declarat Gigi Becali, la Prosport Live.

Federația Română de Fotbal s-a autosesizat și a înștiințat UEFA cu privire la declarațiile făcute de Gigi Becali

„Federația Română de Fotbal a luat act de declarațiile făcute de domnul George Becali. Având în vedere că acestea fac referire la un meci disputat într-o competiție organizată de UEFA, FRF se află în acest moment într-un dialog cu forul de la Nyon.

ADVERTISEMENT

Informații suplimentare vor fi comunicate imediat ce acestea vor fi disponibile”, a transmis FRF, în august 2023.

Vlad Chiricheș i-a stricat pariul lui Gigi Becali

FCSB a ratat calificarea în play-off-ul Conference League după ce a pierdut a pierdut returul cu Nordsjaelland, scor 2-0, prin ”dubla” lui Ingvartsen (43 pen., 85). Căpitanul Vlad Chiricheș i-a stricat, practic, pariul lui Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

”Sunt foarte dezamăgit. Nu am reuşit să înscriem azi, să câştigăm jocul de azi! Îmi pare rău că poate o prostie de-a mea… nu ştiu cum să o numesc, o greşeală… nu am mai putut să îmi ajut echipa, să încercăm să revenim. Dar asta este, acum trebuie să rămânem uniţi, să fim concentraţi să câştigăm campionatul.

După părerea mea am făcut o repriză bună, am fi putut să înscriem. Am avut cred 2-3 situaţii foarte bune. Cumva penalty-ul acela ne-a tras un pic în jos. Nu vreau să găsesc alibiuri, dar cred că şi arbitrul a avut nişte decizii un pic controversate.

Galbenul meu primul a fost nu ştiu de unde până unde. Da… al doilea, da, cum am spus, la experienţa mea nu ar fi trebuit să mă duc atât de agresiv acolo şi să iau al doilea cartonaş galben. Dar la primul nu ştiu ce s-a întâmplat”.

Vlad Chircheș a fost extrem de afectat de eliminare, însă a avut un mesaj pentru fani: „Păcat. Mi-e ciudă că i-am lăsat la greu şi probabil am fi putut să facem mai multe în cele 30 de minute rămase. Cu siguranţă puteau fi bătuţi. Asta s-a întâmplat şi acum trebuie să acceptăm asta şi să ne concentrăm pe campionat.

Fanii au fost extraordinari, ne-au susţinut pe întreaga durată a meciului şi le mulţumim. Îmi pare rău că nu le-am oferit o victorie.

Sperăm să fie alături de noi în campionat şi să ne ajute să câştigăm campionatul. Cred că pentru fiecare jucător în parte, să joace într-o competiţie europeană este ceva extraordinar, fiecare dintre noi ne doream să continuăm într-o cupă europeană.

Obiectivul principal este campionatul, ne dorim foarte mult să câştigăm. Să ne odihnim bine şi să facem un meci bun cu Iaşi”.

ADVERTISEMENT