Sport

FC Nordsjaelland – FCSB 2-0, în turul 3 preliminar din Conference League. „Roș-albaștrii” spun „adio” Europei

FCSB a fost eliminată de formația daneză FC Nordsjaelland în turul 3 preliminar din Conference League, după un 0-0 pe teren propriu și 0-2 în deplasare.
17.08.2023 | 21:52
FC Nordsjaelland  FCSB 20 in turul 3 preliminar din Conference League Rosalbastrii spun adio Europei
Mohamed Diomande si Ovidiu Marian Popescu la meciul de fotbal dintre FC Nordsjælland si FCSB, din cadrul UEFA Europa Conference League, desfasurat pe Stadionul Right to Dream Park din Farum, joi 17 august 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
17-08-2023
17:00

FC Nordsjaelland - FCSB 2-0 (Ingvartsen 43 pen., 85)

Min. 90+4: Fluier final. FCSB pierde cu 0-2 și părăsește Conference League încă dinainte de play-off.

Min. 85: GOOOL Nordsjaelland! Ingvartsenface „dubla” cu un șut superb de la 18 metri, fără speranțe pentru Târnovanu.

Min. 74: Villadsen scapă singur în careu pe partea dreaptă, șutează din 6 metri, dar Târnovanu respinge miraculos cu piciorul.

Min. 71: Ingvartsen reia de pe 6 metri din fața lui Dawa, dar Târnovanu are un reflex uluitor și evită golul.

Min. 62: Chiricheș face un fault dur la 40 de metri de poarta proprie, vede cel de-al doilea cartonaș galben și este eliminat.

Min. 59: Antman șutează din 16 metri mult peste poartă.

Min. 57: Nygren șutează periculos din careu, mingea se izbește de un coechipier și se duce puțin pe lângă bară.

Min. 49: Frese șutează de la distanță în diagonală, dar balonul trece pe lângă poartă.

Min. 46: Dublă schimbare la FCSB la pauză. Au ieșit Octavian Popescu și Ovidiu Popescu, au intrat Miculescu și Compagno.

Min. 43: GOOOL Nordsjaelland! Ingvartsen transformă cu siguranță lovitura de pedeapsă.

Min. 42: Diomande e tras în careu de Pantea, cade ușor și se acordă penalty pentru gazde.

Min. 37: Olaru se joacă în careu cu fundașii adverși, șutează din unghi de la 6 metri, portarul Hansen respinge și un apărător danez degajează balonuil din apropierea porții goale.

Min. 19: Ingvartsen reia cu capul de la 10 metri, puțin peste poarta lui Târnovanu.

Min. 14: Șut pătrunde excelent până în preajma careului, șutează periculos pe jos, dar portarul Hansen respinge greu în corner.

Min. 10: Cursă excepțională a lui Antman, care a trecut în viteză de Chiricheș, a șutat din carreu, Târnovanu era bătut, dar Pantea a respins de pe linia porții.

Min. 9: Florinel Coman scapă singur în careu, șutează în blocaj, mingea îi revine și trimite senzațional sub bară, dar portarul danez respinge în corner.

Min. 4: Villadsen respinge in extremis în corner din fața lui Tavi Popescu, scăpat singur la 8 metri de poartă.

Min. 2: Nuamah șutează din întoarcere de la 10 metri, Târnovanu e atent și reține.

Min. 1: A început partida.

17-08-2023
15:59

Echipele de start la Nordsjaelland - FCSB

Nordsjaelland: Hansen – Villadsen, K.Hansen, Hey, Frese – Svensson, Tverskov, Diomande – Nuamah, Ingvartsen, Antman. Rezerve: Eriksson, Pedersen, Nygren, Hansen, Osman, Marxen, Sertdemir, Hogsberg, Coulibaly, Harder, Varslund, Munck. Antrenor: Johannes Hoff Thorup

FCSB: Târnovanu –  Pantea, Dawa, Chiricheș, Radunovic –  Djokovic, Șut, Ov. Popescu –  Olaru – Oct. Popescu,  Fl. Coman. Rezerve: Vlad, Panțîru, Haruț, Compagno, Miculescu, Gogescu, Lixandru, V. Gheorghe, Băluță, Cordea. Antrenor: Elias Charalambous 

Meciul FC Nordsjaelland – FCSB are loc joi, 17 august, cu începere de la ora 20:00, în cadrul manșei secunde a turului 3 preliminar din Conference League. Partida decisivă pentru intrarea în play-off începe de la scorul de 0-0 de la București, meci în care FCSB a avut avantaj numeric timp de 35 de minute, dar nu a reușit să trimită nici un șut pe poarta danezilor.

Unde se joacă meciul FC Nordsjaelland – FCSB, în manșa secundă a turului 3 preliminar din Conference League

Întâlnirea FC Nordsjaelland – FCSB se dispută joi, 17 august, de la ora 20:00, pe stadionul „Right to Dream Park” din orașul danez Farum. Este o arenă micuță, dar dotată după toate standardele UEFA, cu numai 10.000 de locuri, dar cu o acustică foarte puternică. Până în 2012 s-a numit pur simplu „Farum Park Stadium”. Stadionul are gazon sintentic.

ADVERTISEMENT

Din 2012 a căpătat actuala denumire de „Right to Dream Park”, în onoarea parteneriatului deschis în acel an cu Academia Right to Dream, de unde clubul Nordsjaelland alege cei mai promițători jucători și îi aduce la Farum. Așa s-a întâmplat cu actualul star al echipei, Ernest Nuamah, care la numai 19 ani este unul dintre cei mai vânați atacanți la această oră în Europa.

Cine transmite FC Nordsjaelland – FCSB

Partida FC Nordsjaelland – FCSBse joacă joi, 17 august, de la ora 20:00, pe pe stadionul „Right to Dream Park” din orașul danez Farum,  în manșa secundă a turului 3 preliminar din Conference League. Ea va fi transmisă în direct  și în exclusivitate pe postul Antena 1. O mai puteți urmări intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Farum va fi o zi rece în comparație cu restul Europei, numai 21 de grade, dar important este că șansele de ploaie vor scădea simțitor după ce cu o zi mai înainte vremea a fost închisă și cu repetate ploi. Va fi o problemă terenul sintetic, mai ales daca a plouat de curând.

Ce jucători lipsesc din confruntarea FC Nordsjaelland – FCSB

Antrenorul danez Johannes Thorup are un singur om out, urmare a cartonașului roșu văzut la București, în meciul tur, fundașul centrral Nagalo, care este cel mai bun apărător de profil al lui Nordjaelland, deci este o pierdere importantă. Însă atacul este unul ucigător, marcând cu ușurință cinci goluri în ultima etapă de campionat.

ADVERTISEMENT

Singurii absenți cerți la FCSB sunt Malcom Edjouma, care s-a transferat la Bari, și sud-africanul Ngezana, rămas la București din cauza problemei cu viza, însă Alex Băluță îi dă și el bătăi de cap lui Elias Charalambous. Acesta s-a plâns de dureri la gleznă după ultimul antrenament și a devenit incert.

Cote la pariuri la jocul FC Nordsjaelland – FCSB

Casele de pariuri nu au nici un dubiu asupra echipei care este mare favorită la calificarea în play-off-ul Conference League. Aceasta este echipa daneză, care este așteptată să marcheze goluri în poarta lui Târnovanu. Cota victoriei este de 1,55, iar dacă FCSB ar produce o mare surpriză cota ar fi de 6.00. Șansă dublă „X2” are cotă de 2,45, iar la gol marcat FCSB are 1,70. La calificare, gazdele au 1,25, iar bucureștenii 3,80.

ADVERTISEMENT

Istoria partidei din tur de la București ar fi putut fi scrisă alttfel în favoarea FCSB, deoarece oaspeții au jucat 35 de minute cu un om mai puțin, după eliminarea unuia dintre fundașii centrali. Dar FCSB nu a putut profita, nu a avut nici măcar un șut pe poartă tot meciul și nici nu a primit un penalty clar pe final de partidă.

ADVERTISEMENT