Fotbal international

“UEFA şi-a bătut joc de milioane de suporteri de dragul banilor!” Opinie FANATIK după deciziile luate cu “minţile închise”

13.03.2020 | 09:52
UEFA sia batut joc de milioane de suporteri de dragul banilor Opinie FANATIK dupa deciziile luate cu mintile inchise
ADVERTISEMENT

Europa, dar şi întreaga lume, se confruntă cu cea mai gravă criză de sănătate din ultimii 100 de ani, însă UEFA a preferat să-şi bată joc de milioane de suporteri de dragul banilor. Pandemia de coronavirus a pus stăpânire pe întreg continentul şi a blocat orice activitate sportivă în zeci de ţări, însă forul continental a decis că situaţia nu este aşa gravă. O decizie luată cu “minţile închise” pentru conturi deschise.

Opinie FANATIK după deciziile de neînţeles ale UEFA

Ultimele săptămâni au adus teroare în Europa, după ce COVID-19 a lovit continentul cu putere. Italia plânge după ce peste 1.000 de oameni au murit, iar totul a fost oprit în Peninsulă. În tot acest timp, AS Roma trebuia să ajungă la Sevilla pentru un meci în Europa League, totul pentru că UEFA a fost iresponsabilă.

ADVERTISEMENT

A trebuit ca spaniolii să facă pasul în faţă şi să spună ferm: “STOP, niciun avion din Italia nu aterizează în ţara noastră”. UEFA dormea în tot acest timp, fără să ia o decizie clară. Ca să nu piardă bani grei din contractele pentru drepturile TV, forul continental a preferat să-şi bată joc de suporteri şi să organizeze în continuare meciuri cu porţile închise.

Joi seară s-au jucat meciurile din optimile de finală ale Europa League, e adevărat doar şase dintre cele opt. Dacă era după UEFA, Inter – Getafe şi Sevilla – AS Roma s-ar fi jucat, dar s-a lovit de deciziile luminate ale spaniolilor, care au spus un ferm nu.

ADVERTISEMENT

Meciurile cu porţile închise, o parodie acceptată tacit de UEFA

UEFA a acceptat, mai mult constrânsă, ca patru dintre cele şase meciuri să se dispute cu porţile închise. Din nou, forul condus de Aleksander Ceferin a dat-o în bară. Incapabilă să ia o decizie drastică şi aşteptată, amânarea tuturor competiţiilor, UEFA a furat visul a sute de mii de suporteri.

Când oare va mai ajunge LASK Linz în optimile de finală ale unei cupe europene? Când oare Atalanta va mai reuşi o calificare în sferturile de finală din Liga Campionilor? Sunt doar două exemple, unde UEFA a furat şansa unor suporteri să fie martori la scrierea istoriei pentru clubul favorit.

ADVERTISEMENT

Băieţii din birourile de la Nyon au preferat şuşanelele de meciuri cu porţile închise, de dragul unor contracte grase, şi le-au închis uşa în nas suporterilor. Cei care scot bani din buzunare, uneori şi mii de euro, ca să fie alături de echipa favorită.

Ultimul semn de penibilitate: UEFA ia o decizie abia marţea viitoare + Inter U19 riscă un 0-3

Dacă a intrat în horă, UEFA joacă până la capăt. Tot joi, înainte de meciurile din Europa League, băieţii de la Nyon s-au gândit că trebuie stabilită o şedinţă, în care să fie luate decizii, doar vin meciurile din barajul pentru EURO 2020. Şi s-au gândit ei când ar fi cel mai potrivit moment. Vineri, la o zi după anunţ? NU! Abia la cinci zile de la anunţul făcut pe site-ul oficial.

ADVERTISEMENT

Culmea penibilului a fost atins cu un meci din Youth League. Inter U19 a refuzat să joace o partidă cu Rennes U19 din cauza coronavirusului. Ce face UEFA în acest caz? Anunţă pe site-ul oficial că o decizie în privinţa acestui caz va fi luată de Comisia de Disciplină, astfel că există şi posibilitatea unei înfrângeri la masa verde. Noaptea minţii!

ADVERTISEMENT
Tags: