News

Ultima fotografie cu soţia şi fiul milionarului Dan Petrescu. Cum au fost surprinşi cei doi înainte de zborul fatal

Familia milionarului Dan Petrescu a dispărut în tragicul accident aviatic petrecut la Milano, pe 3 octombrie. Dan, Regina și fiul lor sunt plânși și astăzi de rudele din Germania.
16.10.2021 | 11:30
Ultima fotografie cu sotia si fiul milionarului Dan Petrescu Cum au fost surprinsi cei doi inainte de zborul fatal
Familia milionarului Dan Petrescu a murit în tragicul accident aviatic de la Milano, de pe 3 octombrie
ADVERTISEMENT

Pe 3 octombrie anul curent, în jurul prânzului, avionul cu un singur motor aparținându-i omului de afaceri Dan Petrescu s-a prăbușit peste o clădire goală de la periferia orașului italian Milano, toate cele opt persoane aflate la bord pierzându-și viața.

Dan Petrescu (68 de ani), soția lui, Regina (65 de ani), fiul lor, Dan Ștefan (30 de ani), dar și alți cinci pasageri nu au avut nici o șansă de supraviețuire, avionul de mici dimensiuni intrând în vrie imediat după decolare.

ADVERTISEMENT

Filippo Nascimbene, Claire Alexandrescou și băiatul lor, Raphael, Miruna Anca Lozinschi, mama lui Claire, și Julien Brossard sunt ceilalți pasageri ai aeronavei care s-a zdrobit de clădire cu o viteză de peste 300 de kilometri pe oră, așa cum au anunțat anchetatorii.

Avere uriașă, moștenitori necunoscuți

Ipotezele pe care merg autoritățile sunt fie un stop cardiorespirator suferit de pilot, fie o defecțiune gravă la motor, ambele situații determinând mișcările bruște și incoerente ale avionului, potrivit martorilor.

ADVERTISEMENT

Avionul, evaluat la 4 milioane de euro preț de catalog, era proprietatea lui Dan Petrescu și a lui Vladimir Cohn, om de afaceri, fost acționar al clubului Dinamo, și fusese achiziționata cum șase ani.

Moștenirea uriașă a lui Dan Petrescu, considerat chiar de prietenul lui, Ion Țiriac, drept cel mai bogat român, este obiectul unor ample discuții în spațiul public. Cu cele mai mari șanse să intre în posesia averii de cel puțin 400 de milioane de euro sunt mama afaceristului, în vârstă de 98 de ani, și Anca Surugiu, asistenta și confidenta milionarului.

ADVERTISEMENT

Dan Petrescu avea un imperiu imobiliar

”Dan Petrescu ar fi avut peste 150 de apartamente, terenuri și clădiri în cele mai frumoase și scumpe zone ale Bucureștiului, Aviatorilor și Primăverii. În plus, deținea numeroase terenuri pe care le-a închiriat unor lanțuri comerciale din România. Ar fi deţinut inclusiv un teren de 4.000 de metri pătrați lângă Palatul din Primăverii al lui Nicolae Ceaușescu”, a notat antena3.ro despre averea discretului om de afaceri.

”Apropiații spun că Dan Petrescu avea o avere atât de mare, încât a ajuns să aibă câte o proprietate pe fiecare stradă importantă din Nordul Capitalei. De exemplu, pe străzile Modrogan și Rabat, cumpărase două blocuri, ambele cu câte 20 de apartamente. Ulterior, fiecare apartament era închiriat cu aproximativ 3.500 de euro lunar, potrivit informaţiilor din spaţiul public”, amintea sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Nu există cuvinte care să descrie cum ne simțim!”

Rudele din Germania ale familiei Petrescu sunt devastate de tragedia în care Dan, Regina și Dan Ștefan și-au pierdut viața și au făcut cu greu față veștii teribile. Achim și Wolf Dieter, frații Reginei Petrescu (născută Balzat), au publicat un mesaj emoționant, dar și câteva fotografii-document cu dispăruții.

”Nu există cuvinte care să descrie cum ne simțim în fața dezastrului din 3 octombrie 2021. Șase familii au pierdut rude în accidentul de avion de lângă Milano. Plângem toate victimele, iubita noastră soră Regina, cumnatul nostru Dan și nepotul nostru Dan. De asemenea, nu-i uităm pe cei care au fost la bord cu cei dragi și nici rudele lor. Lumea s-a schimbat, a devenit mai săracă”, așa sună mesajul rudelor familiei Petrescu.

Acum câteva zile, fratele Reginei Petrescu a împărtășit celor dragi și trei fotografii cu familia surorii lui, dintre care la una dintre ele – în care Regina este cu fiul ei, Dan Ștefan – a scris următoarea explicație: ”Ultima fotografie în Montreal”.

dan petrescu
Această imagine, cu Regina și cu fiul ei, a fost publicată de familie cu titlul ”Ultima fotografie în Montreal”

Foarte atașată de fiul ei, Dan Ștefan, care se stabilise de ani buni în Canada, unde era cercetător, Regina Petrescu își vizzita băiatul foarte des, așa cum făcuse probabil și cu câteva zile înaintea tragediei aviatice de la Milano.

ADVERTISEMENT
Tags: