Sport

Ultima semifinalistă se decide la Roma. Ucraina și Anglia trag cortina peste faza sferturilor lui Euro 2020

Ucraina - Anglia este meciul care desemnează ultima semifinalistă de la Euro 2020. Cele două selecționate joacă sâmbătă, 3 iulie, de la ora 22:00
02.07.2021 | 21:55
Ultima semifinalista se decide la Roma Ucraina si Anglia trag cortina peste faza sferturilor lui Euro 2020
ADVERTISEMENT

Ucraina – Anglia este duelul pe care probabil puțini așteptau să îl vadă în sferturile lui Euro 2020, dar vecinii noștri și-au făcut încet, dar sigur, drumul spre această fază a competiției. Bătălia pentru ultimul loc din „careul de ași” va începe la ora 22:00 și se va disputa pe Stadio Olimpico, din Roma.

La meciul din Italia vor fi prezenți în jur de 18 mii de spectatori, adică 25% din capacitatea arenei pe care evoluează în mod normal Lazio și AS Roma, cu mențiunea că fanii englezi nu vor face deplasarea. Se anunță o vreme prielnică pentru fotbal la ora începerii jocului, 26 de grade Celsius. Ucraina – Anglia va fi arbitrat de brigada neamțului Felix Brych.

ADVERTISEMENT

Ucraina – Anglia, meciul care închide faza sferturilor

Ucraina a avut parte de mult noroc pentru a ajunge să se lupte pentru un loc în semifinalele lui Euro 2020. Naționala lui Șevchenko a făcut parte din Grupa C, cu Olanda, Austria și Macedonia de Nord. În optimi, vecinii noștri au ajuns de pe ultima treaptă a podiumului, după ce au fost a patra națională în clasamentul celor mai bune locuri 3.

Șansa a continuat să țină cu ucrainenii și în optimi. Deși nu porneau ca favoriți în fața Suediei, fotbaliștii lui Șevchenko au dat peste cap calculele hârtiei și au obținut victoria dramatic, scor 2-1. Dovbyk a marcat golul calificării în minutul 120.

ADVERTISEMENT

Ucraina este o națională căreia îi place destul de mult să țină de minge, posesia echipei lui Șevchenko fiind de 48,5%. Cu excepția partidei cu Austria, vecinii noștri au înscris în toate celelalte meciuri de minim două ori.

Dacă ofensiva e punctul forte, apărarea Ucrainei scârțâie, echipa primind gol în fiecare joc de la Euro 2020. Casa Pariurilor oferă o cotă de 2,05 pentru pronosticul „marchează gazdele”.

ADVERTISEMENT

Englezii se simt mai aproape ca oricând de finală

Naționala Albionului a făcut parte din Grupa D, acolo unde le-a întâlnit pe Croația, Cehia și Scoția. Deși nu a convins foarte tare, Anglia a reușit totuși să încheie pe primul loc al clasamentului, cu șapte puncte. Fotbaliștii lui Southgate au învins Croația (1-0) și Cehia (1-0) și au remizat cu Scoția (0-0).

Adevăratul test pentru britanici a venit abia în optimi, unde au avut de înfruntat Germania. După un meci echilibrat, Anglia a fost totuși echipa mai bună și a reușit să câștige cu 2-0. Cel mai mare atuu al selecționatei lui  Gareth Southgate este apărarea, echipa sa neluând niciun gol la Euro 2020.

ADVERTISEMENT

În atac, lucrurile au scârțâit pentru englezi. Harry Kane a reușit să marcheze un singur gol la turneul final, căpitanul fiind devansat de Raheem Sterling, care a puncat de trei ori.Casa Pariurilor oferă o cotă de 3,70 pentru ca Harry Kane „să marcheze primul gol” în Ucraina – Anglia.

Meciul de pe Olimpico va fi al optulea din istorie între Ucraina și Anglia. În acest moment, palmaresul este favorabil britanicilor, care au câștigat patru dueluri directe. Ucrainenii și-au adjudecat o victorie, alte două jocuri terminându-se la egalitate.

Cele două s-au întâlnit ultima dată în urmă cu opt ani, în preliminariile lui CM 2014 (0-0 și 1-1). Una dintre victoriile englezilor a fost obținută la Euro 2012, atunci când reprezentativele care se bat acum pentru un loc în semifinale au fost adversare în Grupa D.


  • (P) 3,85 este cota oferită de Casa Pariurilor pentru pronosticul „2 solist și ambele echipe marchează”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT