Sport

Ultimatum pentru un jucător de la FC Barcelona! Are o lună să-l convingă pe Xavi

Venirea lui Xavi Hernandez pe banca tehnică a Barcelonei, într-o situație delicată din punct de vedere financiar, face misiunea noului antrenor al catalanilor foarte complicată.
01.12.2021 | 14:16
Ultimatum pentru un jucator de la FC Barcelona Are o luna sal convinga pe Xavi
ADVERTISEMENT

Xavi este într-o postură dificilă, în care trebuie să țină seama și de limitările financiare și salariale, astfel încât performanța sportivă trebuie corelată cu rigorile contabile.

Xavi a trecut imediat la treabă, după revenirea la Barcelona, așa că s-a apucat să facă o analiză foarte severă a performanțelor individuale, pentru toți cei care acum joacă pe Nou Camp.

ADVERTISEMENT

Coutinho are o lună la dispoziție

Ziarele spaniole deja vorbesc despre faptul că brazilianul Coutinho este în vizorul lui Xavi. Noul antrenor i-ar fi acordat acestuia un termen ultimativ.

Astfel, Coutinho are o lună la dispoziție, până la încheierea anului calendaristic 2021, să îl convingă pe Xavi că merită să rămână în lotul catalanilor.

ADVERTISEMENT

În această perioadă, Barcelona va mai susține cinci meciuri cu Betis Sevilla, Bayern Munchen (în Liga Campionilor), Osasuna, Elche și Sevilla.

Între partidele de campionat cu Osasuna și Elche, catalanii vor zbura la Ryadh pentru un amical de lux, cu argentinienii de la Boca Juniors, în 14 decembrie. Acesta este un ultimatum pentru jucătorul catalanilor.

ADVERTISEMENT

Coutinho, foarte bun la Villareal

Cifrele statistice ale lui Coutinho par a fi un argument convingător pentru păstrarea acestuia.

La ultima deplasare, pe Estadio del Ceramica, unde Barcelona a câștigat cu 3-1 în fața unui adversar incomod, Villareal, Countinho a fost unul dintre factorii succesului.

Brazilianul a intrat în teren în minutul 80, la puțină vreme după ce Submarinul galben egalase pe tabela de marcaj. După golul marcat de olandezul Memphis Depay, Coutinho a obținut un penalty în al patrulea minut de prelungiri. Tot el a transformat și a stabilit scorul final la 3-1, pentru trei puncte mari la adevăr obținute de Barcelona, sub comanda lui Xavi.

ADVERTISEMENT

Fișa tehnică a lui Phillipe Coutinho este impresionantă. În aproape un sfert de oră, a atins mingea de 16 ori, a câștigat patru dueluri din șase, a dat șase pase cu o rată de succes de 67% și, peste toate, a transformat lovitura de pedeapsă obținută tot de el.

Înainte de meciul de la Villareal, într-o conferință de presă, Xavi vorbea despre rolul poziției de extremă în sistemul Barcelonei: ”Poziția de extremă înseamnă foarte mult în jocul modern. Poți avea liniște o oră, dar evenimente majore în zona ta timp de 30 de minute. Dacă lucrurile merg bine, ești încurajat, altfel ești criticat”.

Referitor la jocul lui Coutinho, Xavi Hernandez spunea: ”Brazilianul a jucat natural și a dezvoltat o personalitate pe care am văzut-o mai rar în tricoul blaugrana. La un fotbalist cu caracteristicile sale, nivelul de încredere este foarte important. Este vorba de demarcația psihologică fină între succes și eșec. A căpătat încredere și a terminat cu trucuri magice precum Ronaldinho sau Rivaldo”.

Deși Coutinho evoluează, în general, pe poziții centrale, cele spuse de Xavi se potrivesc foarte bine cu profilul tehnic al brazilianului.

Coutinho, rezervă de lux

Coutinho înseamnă cel mai scump transfer din istoria Barcelonei.

Acesta a fost adus de la Liverpool contra sumei de 135 de milioane de euro, inclusiv bonusurile sale de performanță.

Cu toate acestea, în meciul derby cu Espanyol (1-0), el a jucat numai în ultimele 20 de minute, iar în Liga Campionilor, cu Benfica Lisabona (0-0), a fost rezervă neutilizată.

Corelația dintre bani și eficacitate este, în viitor, o chestiune extrem de importantă pentru conducătorii și antrenorii de la Barcelona.

Așadar, Coutinho poate fi omul în jurul căruia să se creeze jocul viitor al catalanilor, dar pentru asta trebuie să îi demonstreze lui Xavi utilitatea și potențialul său.

Ultimatumul lui Xavi la Barcelona poate viza și alți fotbaliști celebri.

 

 

ADVERTISEMENT