Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ultimele detalii despre scandalul de la Botoșani: „A fost un vot intern”

Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, a dezvăluit ce se întâmplă cu jucătorii suspectați că au pariat la meciurile echipei. Decizie înainte de meciul cu Rapid
02.12.2023 | 11:42
Ultimele detalii despre scandalul de la Botosani A fost un vot intern
Valeriu Iftime a vorbit despre scandalul de pariuri de la FC Botoșani. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime a vorbit la FANATIK SUPERLIGA despre scandalul de la FC Botoșani dezvăluit în premieră de site-ul nostru. Aflați pe ultimul loc în campionat înainte de meciul cu Rapid, moldovenii au avut o „ședință extraordinară”.

Valeriu Iftime i-a reprimit la antrenamente pe jucătorii suspectați că au pariat la meciuril echipei: „Nu poți să-i dai afară”

Valeriu Iftime a vorbit la FANATIK SUPERLIGA înainte de meciul cu Rapid și a oferit ultimele detalii despre ce se întâmplă la echipă: „Eu nu pot face mai mult. Am avut niște informații și le-am dat la comisia de integritate. Mai multe acțiuni și libertăți pe care le putem face noi la club nu mai sunt.

ADVERTISEMENT

Trebuie să se antreneze jucătorii ăștia, să stea la club, nu poți să-i dai afară. Pe ce motiv? În condițiile astea ei trebuie să se antreneze foarte bine și să zică ‘Bună ziua’”. 

Cu toate astea, Pinson și Drole au zilele numărate la Botoșani: „Iar dacă suspiciunile astea rămân chiar dacă nu se demonstrează, în timpul mercatto trebuie să vedem dacă ne despărțim sau nu. Cam asta este. Unii au contract cu mine”.

ADVERTISEMENT

Valeriu Iftime: „A fost o discuție foarte, foarte interesantă la echipă”

Valeriu Iftime a explicat că jucătorii au fost de acord ca ei să revină la echipă: „A fost o discuție de-asta mai personală a lor. Eu am spus că nu pot să pedepsesc pe cineva dacă n-am argumente. Mai ales că asta cu iertarea este salvarea omenirii. 

Eu nu pot să judec decât pe niște lucruri clare și nu eu, Comisia de Integritate. Iar eu vreau să am un grup care să aibă încredere unul în altul și asta e foarte important. 

ADVERTISEMENT

Dacă ei l-au primit, de fapt a fost un vot intern. Ei l-au primit. A fost o discuție întreagă și la una am participat și eu. A fost una dintre discuțiile interesante vis a vis de integritate, de echipă, devotament. Foarte, foarte interesant. Fiecare cu pasiunea lui și străinii n-au stat de o parte”.

Iftime așteaptă finalul anchetei: „N-au fost unii de o parte și ceilalți de altă parte. Românii au aprobat revenirea lor și străinii au aprobat, au acuzat fiecare un posibil gest. Până la judecata comisiei, dacă vor fi probe vor fi probabil întreprinse toate măsurile necesare. 

ADVERTISEMENT

Bănuiesc că se caută probe. Nimeni nu poate să vorbească pe lângă subiect. Se caută probe și dacă vor fi evidente și demonstrabile e clar că lucrurile vor merge în direcția normală: suspendați, pedepsiți, treaba lor”.

Se bucură că nu e arbitrat de Kovacs cu Rapid: „Unul știe și celălalt nu știe”

Valeriu Iftime a fost sincer și a spus că poate demonstra că jucătorii săi au făcut lucruri necurate: „Nu am instrumente de ai pedepsi. Ei au stat pe lângă club 1-2 săptămâni, când am căutat probe și n-au găsit colegii mei. Acum se antrenează și sper să fie și utili dacă vor juca”.

Patronul Botoșaniului se bucură că Istvan Kovacs sau fratele său nu îl arbitrează cu Rapid: „Bine, să nu fie Kovacs. Unul știe și celălalt nu știe. Și chiar dacă mi-e teamă ce pot să fac? Sunt greșeli de arbitraj pe care le simți după. Se mai și amplifică atunci când vin tot felul de filosofi și ne explică de ce și cum se greșește. 

Eu plec de la prezumția de nevinovăție și cred că oamenii sunt de bunăcredință și nimeni nu vrea să mă pedepsească. Deși, după unele meciuri, am găsit greșeli care na, ce să spun…

La ultimul meci cu VAR, când a dat gol din lovitură liberă, n-a fost acolo fault niciodată. Eu cred că i s-a spus din cască. Nu cred că cineva care e în camera VAR nu-i spune principalului. Nu cred. Au casca în ureche: ‘Domne, n-a fost’”.

FANATIK SUPERLIGA e LIVE EXCLUSIV pe homepage-ul FANATIK.RO în fiecare luni, marți și vineri de la 10:30. Emisiunea e ÎN PREMIERĂ pe Facebook și YouTube de la 17:30.

Valeriu Iftime, noi dezvăluiri despre scandalul de pariuri de la Botoșani

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
”O veste groaznică”. A murit la doar 46 de ani
”O veste groaznică”. A murit la doar 46 de ani
Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din...
Cel mai temut criminal în serie din România ar putea fi eliberat din închisoare. A fost condamnat pe viață în 2015
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu...
Fosta campioană europeană a României, pe lista AUR la europarlamentare » Campanie cu lacrimi lângă tribuna-fantomă de 5 milioane € din București
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și...
După 4 ani, amenzile pentru deranjarea vecinilor vor fi DUBLATE. Sancțiuni duble și pentru anumiți comercianți
La 13 ani, avea 90 de kg şi adoptase
La 13 ani, avea 90 de kg şi adoptase "body positivity". Cât a slăbit după ce a aflat că sănătatea are altă "părere"
Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu...
Statul pe scaun timp îndelungat, asociat cu o moarte prematură. Exercițiile fizice nu ajută
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg....
Vero, cunoscută ca „Fetița Zurli” părăsește Gașca Zurli, alături de un alt coleg. „Mi-e greu sǎ pun în cuvinte tot ce simt”
Care sunt pensionarii care putea pierde lunar sute de lei la pensie. Legea...
Care sunt pensionarii care putea pierde lunar sute de lei la pensie. Legea pregătită de parlamentari
Ce conțin, de fapt, crenvurștii. Lista pe care mulți cumpărători o ignoră
Ce conțin, de fapt, crenvurștii. Lista pe care mulți cumpărători o ignoră
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Vestea momentului în plin proces la TAS! Halep este în culmea fericirii
Vestea momentului în plin proces la TAS! Halep este în culmea fericirii
Cazul elevului abuzat sexual de două ori. Directoarea școlii, prima reacție
Cazul elevului abuzat sexual de două ori. Directoarea școlii, prima reacție
Motivul real pentru care Naomi Hedman a rupt logodna cu Florin Ristei: „Ea...
Motivul real pentru care Naomi Hedman a rupt logodna cu Florin Ristei: „Ea a reușit 3 ani, eu n-aș fi făcut-o”