Sport

Ultrașii CSA Steaua, mesaj violent înainte de FCSB – CFR Cluj. Reacția Jandarmeriei: ”I-am identificat”

Ultrașii CSA Steaua au afișat un mesaj violent înainte de derby-ul FCSB - CFR Cluj pe Ghencea. Jandarmeria București a anunțat că i-a identificat pe suporteri.
02.08.2023 | 18:45
Ultrasii CSA Steaua mesaj violent inainte de FCSB  CFR Cluj Reactia Jandarmeriei Iam identificat
Derby-ul FCSB - CFR Cluj se va juca în Ghencea, iar acest lucru i-a înfuriat pe ultrașii de la CSA Steaua care au avut un mesaj extrem de dur. Sursă foto: Facebook SudSteaua.ro
ADVERTISEMENT
02-08-2023
15:50

Jandarmeria i-a identificat pe fanii CSA Steaua

Mai mulți ultrași ai CSA Steaua au afișat un banner amenințător la stadion din Ghencea înaintea partidei FCSB – CFR Cluj, iar Jandarmeria a anunțat că i-a identificat pe cei prezenți și așteaptă ca autoritățile să decidă dacă se vor lua măsuri.

”În contextul partidei de fotbal care urmează am avut un echipaj în zona stadionului. Colegii mei erau acolo, au intrat în contact cu persoanele care afișau bannerul, ele au fost identificate. Dacă autoritățile consideră că reprezintă un pericol, pot fi luate măsurile legale în consecință.

Dacă mesajele afișate trec de limita libertății de exprimare, atunci riscurile sunt de natură contravențională sau penală. Noi avem întâlniri formale cu Poliția, Jandarmeria și reprezentanții suporterilor echipelor din Capitală.

Am tras un semnal de alarmă asupra comportamentelor de la meciurile de fotbal. Au fost incidente pe parcursul sezonului trecut”, a declarat Alexandru Iacob, putătorul de cuvânt al Jandarmeriei, la emisiunea Liga Digisport.

Alexandru Iacob a anunțat că vor fi luate măsuri de securitate sporite pentru partida FCSB – CFR Cluj: ”Ca pregătire, ne luăm toate măsurile menite să prevină orice incident. Știm cât de importantă este această partidă și vom face totul pentru a le asigura siguranța celor din stadion.

Jandarmii vor fi în toată zona adiacentă stadionului din Ghencea și pe căile către principalele artere din Capitală. Vom discuta și cu reprezentanții societății de transport în comun, pentru a prelungi contractul. Vom avea echipaje pe toate străduțele, pentru ca toți spectatorii să poată parcurge drumul către casă în siguranță.

Noi facem tot ce ține de noi pentru a avea un eveniment sportiv cu diminuarea tuturor riscurilor pentru participanți. Vă puteam asigura că vom avea un dispozitiv de jandarmi suficient pentru a nu fi probleme”.

02-08-2023
14:01

Jandameria București, comunicat după mesajul violent afișat de ultrașii CSA Steaua

Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București a reacționat prin intermediul unui comunicat de presă, după mesajul violent afișat de ultrașii CSA Steaua la stadionul Ghencea. Totodată, în fotografia care a devenit virală un jandarm stă fără reacție în fața bannerului uriaș. 

Jandarmeria i-a identificat pe cei care au afișat mesajul amenințător, însă nu a anunțat alte măsuri. „În data de 01.08.2023, în jurul orei 22:50, pe platoul central al stadionului din Ghencea au fost observați șase suporteri ai echipei de fotbal CSA Steaua București. Echipajul de jandarmi aflat în misiune de menținere a ordinii publice în zona respectivă a verificat persoanele și bannerul afișat, iar în acest context a fost stabilită identitatea celor în cauză și au fost efectuate fotografii operative. 

Cu această ocazie, evidențiem faptul că Jandarmeria Capitalei monitorizează continuu evoluția situației operative de la nivelul Municipiului București, inclusiv comportamentul și reacțiile exprimate în spațiul public de suporterii echipelor de fotbal, fiind în permanentă legătură cu autoritățile competente pentru luarea tuturor măsurilor permise de cadrul legal în vigoare. 

Subliniem faptul că instituția noastră este una solidă și vă asigurăm că avem capacitatea și experiența necesare pentru gestionarea evenimentelor sportive de amploare. Nu în ultimul rând, ne reafirmăm angajamentul față de respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, precum și față de furnizarea unui mediu sigur pe timpul evenimentelor cu public numeros”, a fost comunicatul Jandarmeriei București, conform gsp.ro

Partida din etapa a 4-a a SuperLigii este programată duminică, 6 august, de la ora 21:30, iar vicecampioana României revine în Ghencea după o pauză de opt ani. Ultima întâlnire a fost cu FC Viitorul, scor 4-1, pe 22 martie 2015.

Mesaj amenințător al ultrașilor de la CSA Steaua înainte de FCSB – CFR Cluj

Nemulțumiți de faptul că meciul FCSB – CFR Cluj se va juca în Ghencea, ultrașii de la CSA Steaua au afișat un banner violent marți seară, chiar în fața stadionului unde va avea loc duelul din SuperLiga.

ADVERTISEMENT

”Continuăm lupta împotriva celor afiliați la turmă. Cine calcă duminică în Ghencea îşi asumă!”, este bannerul pe care l-au întins suporterii din facțiunea Shadows la stadionul Steaua.

Mesajul este unul clar de amenințare la adresa fanilor FCSB care vor veni la întâlnirea cu CFR Cluj. Ceea ce este și mai grav e faptul că afișarea bannerului a primit girul Jandarmeriei, un angajat al instituției apărând în poza postată pe pagina de Facebook SudSteaua.ro.

ADVERTISEMENT

Iar mesajele violente nu se opresc aici. ”Cei ce calcă duminică în Ghencea, trebuie făcut în așa fel, prin orice mijloace posibile, să nu uite că au fost acolo, iar a doua oară să se gândească bine dacă mai vor!”, a scris un fan la postarea de pe pagina de Facebook a suporterilor CSA Steaua.

Fanii CSA Steaua, proteste macabre și înaintea derby-ului FCSB – Dinamo

Nu este pentru prima dată când ultrașii din Peluza Sud au astfel de ieșiri. În momentul în care se discuta ca derby-ul FCSB – Dinamo, din etapa a 2-a din SuperLiga, să se joace în Ghencea, ei au împânzit Bucureștiul cu mesaje împotriva lui Gigi Becali și a lui Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Câteva zile mai târziu, suporterii Stelei au organizat un protest macabru în fața stadionului Ghencea. Din arsenalul lor, pe lângă torțe și petarde, au făcut parte și elemente macabre, precum o colivă, un coșciug și cruci inscripționate cu numele FCSB-ului, a lui Gigi Becali, Mihai Stoica și Valeriu Argăseală, conducătorii vicecampioanei României.

Gigi Becali a dezvăluit la FANATIK SUPERLIGA că CSA Steaua a impus o clauză specială pentru a accepta ca FCSB să închirieze stadionul din Ghencea pentru meciul cu CFR Cluj. Mai exact, patronul vicecampioanei României s-a angajat să nu-i mai critice pe ”militari” și să nu mai susțină că echipa sa este Steaua, cel puțin cât timp FCSB va juca pe Ghencea.

ADVERTISEMENT

Managerul general al FCSB, Mihai Stoica, a anunțat că, în doar câteva ore de la punerea în vânzare, s-au dat deja 20.000 de bilete pentru derby-ul cu CFR Cluj, din etapa 4 din SuperLiga, care se va desfășura în Ghencea.


  • Cotă BETANO pentru FCSB: 3,50 este cota pentru „x solist” la meciul FCSB – CSKA 1948 Sofia

ADVERTISEMENT
Tags: