Fotbal intern

Ultrașii, enervați de ultima decizie a lui Mirel Rădoi: “Îți urăm o carieră cât mai scurtă la națională” / “Antrenor fără moralitate”

30.09.2020 | 22:45
Ultrasii enervati de ultima decizie a lui Mirel Radoi Iti uram o cariera cat mai scurta la nationala  Antrenor fara moralitate
ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi, selecționerul naționalei de fotbal a României, i-a enervat pe ultrași după ce a ales să îl convoace la echipă pe Mario Camora.

România urmează să dispute 3 meciuri în luna octombrie, cu Islanda, Norvegia și Austria, iar Rădoi a anunțat miercuri lotul pe care se bazează pentru aceste întânliri.

ADVERTISEMENT

Mario Camora, fundașul stânga al celor de la CFR Cluj, a fost inclus, în premieră, pe lista celor convocați, la aproximativ o lună după ce a primit cetățenia română.

Ultrașii mesaj către Mirel Rădoi: “Îți urăm o carieră cât mai scurtă la națională”

Într-un comunicat emis miercuri, reprezentanții grupului care susține naționala României, intitulat “Honor et Patria”, contestă vehement decizia selecționerului Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT
“Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis astăzi porțile naționalei pentru jucători naturalizați. Cine își închipuie că Mario Camora va fi primul și ultimul se înșeală. Este doar Calul troian, învelit în bune intenții, ce va aduce după sine alte și alte “importuri” de ocazie. Nationala e o chestie de principiu – la fel ca drapelul, imnul sau ziua națională a unei țări. Nu le schimbi după bunul plac, când altele ți se par mai atrăgătoare. Mergi cu ele mai departe și încerci să le dai strălucire. Cu ce ai, cu ce poți. Asta nu a înțeles M. Rădoi așa că îi urăm o cât mai scurtă cariera la cârma selecționatei.” se arată în comunicatul acestora.
În cele două meciuri pe care Mirel Rădoi le-a condus de pe banca tehnică a României, titluar pe postul de fundaș stânga a fost Nicușor Bancu, jucătorul celor de la U Craiova.

Mario Camora veteranul de la CFR Cluj

Malico Paulino Mario Jorge pe numele său real, născut în Portugalia regiunea Santarem pe 10 noiembrie 1986, a debutat la CFR Cluj în 2011, până în prezent adunând 290 de prezențe și 9 goluri pentru clubul clujean.

Acesta a devenit jucătorul cu cele mai multe prezențe din istoria clubului pe 18 aprilie 2018, atunci când a depășit rcordul lui Cadu de 202 meciuri.

ADVERTISEMENT

Pe 24 ianuarie 2019, CFR Cluj a anunțat prelungirea contractului cu Mario Camora pe 3 ani, acesta precizând că intenționează să își încheie cariera la Cluj și să se stabilească defintiv în România.

Ultraşii din “Uniţi sub tricolor” au ieşit şi ei la atac

“De astăzi, prin selecția anunțată pentru următoarele meciuri, echipa națională de fotbal a României a devenit selecționată internațională, pervertindui-se identitatea iremediabil doar sub pretextul aducerii unui jucător care se presupune că ar putea aduce un aport mai bun pe postul său.După cum afirmam recent într-o luare anticipată de poziție, echipa națională, prin doctrina ei, nu poate conține decât jucători români, deoarece aceasta îi este menirea și orice implant străin îi denaturează total scopul și o face să semene cu o echipă de club, deși conceptele sunt totalmente diferite. După cum îi spune și numele, o echipă națională trebuie compusă din jucători nativi ai țării pe care aceștia o reprezintă, altfel, dacă ar îngloba și jucători străini, s-ar putea numi fără echivoc “echipă internațională”.

În această discuție, temeiuri precum forma de moment a echipei naționale, valoarea jucătorului străin în cauză, eventualitatea necesității acestuia într-un meci sau altul, nu ar trebui nici măcar din oficiu să fie aduse în discuție, toate acestea constituind un atentat la integritatea, identitatea și simbolismul echipei naționale.

Astfel, nefiind vorba în vreun fel de criteriul valoric sau de iluzia unei așa-zise performanțe, ci doar de identitatea echipei și ceea ce aceasta trebuie să reprezinte, îi rugăm pe cei care n-au capacitatea să înțeleagă niște chestiuni atât de simple și neinterpretabile, să nu ne deranjeze cu părerile, deoarece nu interesează pe nimeni explicațiile unora care au atâta demnitate încât ar fi gata să-și înlocuiască până și copiii sau părinții cu care împart același sânge, schimbându-i fără resentimente dacă ar găsi alții străini mai buni, mai frumoși și care le-ar putea oferi poate mai multă satisfacție pe “postul lor” în familie.

Așteptăm mai mult ca niciodată să ne reîntâlnim cu voi, federație de mafioți și antrenor fără moralitate!”, au scris ultraşii din “Uniţi sub tricolor”.

Tags: