News

Un aeroport din România se închide pentru zece zile. Peste 60 de zboruri vor fi mutate. Anunțul momentului pentru români

Persoanele care urmează să călătorească cu avionul trebuie să știe că un aeroport din România va fi închis în următoarea perioadă.
12.10.2023 | 12:29
Un aeroport din Romania se inchide pentru zece zile Peste 60 de zboruri vor fi mutate Anuntul momentului pentru romani
Un aeroport din România va fi închis în următoarele zile. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Veste importantă pentru cei care urmează să călătorească cu avionul în următoarea perioadă, timp de 10 zile, un aeroport din România va fi închis. Zborurile vor fi mutate la o altă unitate.

Aeroportul din Craiova va fi închis

Toate persoanele care urmează să călătorească cu avionul în următoarea perioadă trebuie să știe că începând de pe data de 16 și până pe 25 octombrie, un aeroport din România se va închide.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre aeroportul din Craiova. Motivul constă în efectuarea unor lucrări de modernizare la nivelul pistei. Astfel că, în cele 10 zile, peste 60 de zboruri dus- întors vor fi mutate pe Aeroportul „Henri Coandă” București – Otopeni.

Anunțul a fost făcut de directorul aeroportului din Craiova. „În perioada 16-25 octombrie vor avea loc o serie de lucrări în cadrul proiectului de extindere și modernizare.

ADVERTISEMENT

Care constau în amenajarea suprafeței nivelate a benzii pistei și amenajarea ariei de siguranță, iar toate cursele se vor muta, în această perioadă, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă”, a declarat reprezentantul aeroportului din Craiova, citat de spynews.ro. 

Încep lucrările la metroul care leagă Bucureștiul de aeroport

De altfel, o altă veste importantă este că luna aceasta vor începe lucrările la Magistrala 6 de metrou, care leagă Bucureștiul de aeroportul „Henri Coandă” București – Otopeni. Inițial, startul proiectului a fost preconizat pentru a vara ce tocmai s-a încheiat.

ADVERTISEMENT

Ele au fost amânate deoarece era nevoie de un avans pentru constructor, iar această situație nu a fost luată în calcul atunci când a fost calculat bugetul. Magistrala se va întinde pe o distanță de 14,2 kilometri, va dispune de 12 stații și de 12 trenuri noi.

Guvernul României a anunțat că valolarea totatlă a investiției este de 5,9 miliarde de lei, aproximativ 1,2 miliarde de euro, iar lucrările ar trebui să fie finalizate în anul 2027.

ADVERTISEMENT

„Contractul în valoare de 1,28 miliarde de lei (fără TVA) pentru proiectarea şi execuţia secţiunii Tokyo – Aeroport Otopeni a Magistralei 6 de metrou a fost atribuit unei asocieri de constructori şi proiectanţi din Turcia”, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT
Tags: