News

Un aliat al lui Putin a murit după ce a căzut de la fereastră. Seria morților misterioase continuă în Rusia

Încă o moarte misterioasă în rândurile apropiaților lui Putin. Vladimir Erogov, un aliat al președintelui rus a căzut de la fereastră de la etajul trei
29.12.2023 | 13:10
Un aliat al lui Putin a murit dupa ce a cazut de la fereastra Seria mortilor misterioase continua in Rusia
Fostul deputat Vladimir Egorov îngroașă lista deceselor misterioase în rândul apropiaților lui Putin / Foto: colaj/Hepta, X
ADVERTISEMENT

Vladimir Egorov, un aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a fost găsit mort miercuri, potrivit presei ruse de stat. Egorov ar fi căzut pe fereastră, de la etajul trei al unei clădiri.

Avea „probleme cardiace”

Deputatul din Duma orașului Tobolsk, Vladimir Egorov, în vârstă de 46 de ani, membru al partidului de guvernământ Rusia Unită al lui Putin, a căzut de la fereastră de la etajul al treilea al unei case de pe strada Kedrovaia din Tobolsk, în regiunea Tiumen, a relatat canalul rusesc de Telegram Baza, care are legături cu serviciile de securitate rusești.

ADVERTISEMENT

Cotidianul rus Izvestia a citat, de asemenea, o sursă care a declarat că Egorov ar fi putut cădea de la fereastră de la etajul al treilea.

Moartea lui Egorov este cea mai recentă dintr-o serie de decese misterioase în care sunt implicate personalități rusești proeminente, de când forțele președintelui Vladimir Putin au invadat Ucraina, în februarie anul trecut.

ADVERTISEMENT

Publicația rusă 72.ru a citat un martor ocular care a declarat că Egorov a căzut de la o fereastră de la etajul trei, iar un altul a spus că acesta avea „probleme cardiace”. Publicația a precizat că va fi efectuată o autopsie pentru a stabili cauza morții.

Anchetatorii verifică „circumstanțele accidentului”

Postul de televiziune rusesc REN TV a relatat, de asemenea, că se presupune că Egorov a căzut de la o fereastră de la etajul trei. Newsweek nu a putut verifica imediat cauza morții lui Egorov și a contactat Ministerul de Externe al Rusiei prin e-mail pentru comentarii.

ADVERTISEMENT

Serviciul de presă al Direcției de Investigații pentru regiunea Tiumen a declarat pentru agenția de știri rusă de stat RIA Novosti că anchetatorii „stabilesc toate circumstanțele incidentului”.

Egorov, un deputat înstărit

Anul trecut, Vladimir Egorov a devenit unul dintre cei mai bogați deputați din Tobolsk, venitul său ridicându-se la 9,1 milioane de ruble (aproximativ 100.500 de dolari), a relatat joi postul de știri rusesc RBC.

ADVERTISEMENT

Publicația a precizat că, din 2007 până în 2014, Egorov a condus Comisia pentru relații funciare și silvicultură din Tobolsk. În 2016, el a fost condamnat la muncă corecțională pentru că nu a colectat chiria de la oamenii de afaceri pentru închirierea de terenuri municipale, dar a fost eliberat de acuzațiile care i se aduceau.

După ce a fost demis, Egorov a fondat un centru de recreere și a fost ales în Duma orașului Tobolsk, potrivit RBC. Egorov lasă în urmă o soție și doi copii.

Publicația 72.ru a raportat în mai 2022 că Egorov deținea șase terenuri, două clădiri rezidențiale, două apartamente și o clădire nerezidențială, precum o  mașină o Toyota, un pick-up, o mașină e teren UAZ, precum și o barcă cu motor.

O serie de ruși de rang înalt ar fi murit după ce au căzut de la ferestre, printre care Ravil Maganov, președintele Lukoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, magnatul cârnaților Pavel Antov și Marina Yankina, un oficial rus din domeniul apărării.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Creșterea PENSIILOR, în PERICOL! Se SCHIMBĂ toate CIFRELE
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută...
Ce se întâmplă dacă apeși „cancel” de două ori la bancomat. Funcționalitatea cunoscută doar de programatori