News

Un alt efect devastator al noului coronavirus. Deteriorează pereții interiori ai vaselor de sânge

25.04.2020 | 22:13
Un alt efect devastator al noului coronavirus Deterioreaza peretii interiori ai vaselor de sange
ADVERTISEMENT

Cercetătorii au descoperit un alt efect al infecției cu noul coronavirus și spun că agentul patogen deteriorează pereții inferiori ai vaselor de sânge.

Efect al noului coronavirus: deteriorează pereții interiori ai vaselor de sânge

Medicii au anunțat că au descoperit un alt efect al noului coronavirus, respectiv deteriorarea pereților interiori ai vaselor de sânge, potrivit Mediafax.

ADVERTISEMENT

Cercetătorii transmit că infecția COVID-19, care a dus la decesul a 200.000 de oameni din întreaga lume, continuă să acumuleze tot mai multe anomalii pe măsură ce este studiată mai în amănunt.

Inițial, infecția cu noul coronavirus era prezentată ca o pneumonie, dar acum medicii au ajuns la descoperirea unui alt efect al bolii COVID-19.

ADVERTISEMENT

Astfel, cercetătorii anunță că au descoperit un risc crescut de microtromboză, ce presupune formarea unor cheaguri mici de sânge care pot înfunda milioanele de vase capilare sangvine din corpul uman.

Paradoxul fumătorilor

În plus, medicii au descoperit și alte simptome neaşteptate ale infecției cu noul coronavirus, printre care leziuni ale pielii, pierderea gustului/mirosului, tulburări neurologice, leziuni renale şi cardiace.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, cercetătorii au aflat că existe și anumite situații speciale pentru persoanele încadrate în categoriile de risc. Spre exemplu, fumătorii sunt de cinci ori mai puţin susceptibili de a fi infectaţi decât cei care nu au acest viciu.

Paradoxul face ca fix fumătorii, mult mai predispuși să își degradeze starea de sănătate din cauza acestui obicei nociv, să poată contracta boala mai repede.

ADVERTISEMENT

Alte studii realizate în ultima perioadă au arătat că sexul și greutatea sunt doi factori independenți de risc.

 

ADVERTISEMENT