News

Un american a fost executat pentru crimă, dar după patru ani poliţiştii au făcut o descoperire teribilă: era nevinovat!

10.05.2021 | 18:13
Un american a fost executat pentru crima dar dupa patru ani politistii au facut o descoperire teribila era nevinovat
ADVERTISEMENT

Un american a fost executat pentru crimă, dar după patru ani s-a aflat că acesta era nevinovat. Polițiștii încearcă acum să-l găsească pe adevăratul criminal.

Ledell Lee a fost condamnat la moarte pentru uciderea vecinei sale, Debra Reese, în 1993. Doi ani mai târziu, Curtea Supremă din Arkansas l-a găsit vinovat, iar în 1995 a decis ca acesta să fie executat. Au existat totuși mai multe întrebări fără răspuns în timpul procesului.

ADVERTISEMENT

Americanul a susținut mereu că este nevinovat. Avocații săi au cerut un test ADN suplimentar, dar judecătorii nu au aprobat. Astfel, în 2017, Lee a fost executat prin injecție letală.

A fost executat pentru crimă, dar s-a aflat că era nevinovat

“Ultimele mele cuvinte vor fi că sunt nevinovat”, spunea Lee într-un interviu acordat celor de la BBC, pe 19 aprilie, 2017, cu o zi înainte de a muri.

ADVERTISEMENT

Avocații au insistat în demersul lor, iar acum după patru ani anunță că probele AND prelevate de pe arma crimei indică faptul că Ledell Lee era nevinovat și există un alt suspect. Este un caz total neobișnuit ca o persoană care a fost condamnată și deja executată să fie nevinovată.

Noul profil genetic a fost încărcat în baza de date pentru a fi identificat criminalul. Patricia Young, sora lui Ledell Lee a făcut tot ce i-a stat în putere în toți acești ani pentru a dovedi că acesta nu a ștrangulat-o pe Debra Reese. Crima a avut loc în orașul Jacksonville, în anul 1993.

ADVERTISEMENT

“Mă bucur că au apărut noi dovezi pe baza testelor ADN. Sperăm să se descopere și alte informații și să fim anunțați”, a declarat Patricia Young.

Cum a reușit sora lui Lee să obțină aprobarea pentru noi teste ADN

Noile teste au fost efectuate după ce femeia a intentat proces autorităților din oraș, care în final au pus la dispoziție dovezile găsite în camera victimei, pentru a fi testate. Acestea erau o bucată de lemn și o cămașă cu pete de sânge.

ADVERTISEMENT

“Este datoria mea să veghez ca legea să fie aplicată în toate cazurile. Jurații l-au găsit vinovat în baza dovezilor pe care le-au avut”, a spus Guvernatorul statului Arkansas, Asa Hutchinson.

Noul profil genetic a fost încărcat în baza de date națională, dar până acum nu a fost descoperit adevăratul criminal, ceea ce înseamnă că persoana misterioasă nu a fost condamnată niciodată și nu a săvârșit nici alte infracțiuni.

Anchetatorii au încercat să găsească noul suspect și pe baza amprentelor, dar nu au ajuns la niciun rezultat. Reprezentanții Laboratorului de Criminalistică din Arkansas au declarat că deocamdată nu a fost parcursă toată baza de date.

În luna ianuarie, un alt caz era a fost extrem de mediatizat în SUA. După o pauză de 70 de ani o femeie a condamnată la moarte.

ADVERTISEMENT