News

Un anticiclon puternic lovește România. Ninsori, lapoviță și ploi în mai multe zone, scad temperaturile

România va fi lovită de un anticiclon. Revin ninsorile și ploile în mai multe regiuni. Când se schimbă vremea, potrivit meteorologilor
16.02.2024 | 08:05
Un anticiclon puternic loveste Romania Ninsori lapovita si ploi in mai multe zone scad temperaturile
Un anticiclon lovește România. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Vremea se va schimba semnificativ în următoarele zile, un anticiclon fiind așteptat în România. Meteorologii spun că vor fi ninsori și ploi în mai multe regiuni, iar valorile termice vor fi în scădere, în special de săptămâna viitoare.

România, lovită de un anticiclon. Ninsori și ploi în mai multe regiuni

Deși în weekend vom avea temperaturi specifice primăverii în vestul și sud-vestul țării, în a doua parte a zilei de duminică, vremea se va răci. În anumite zone, temperaturile vor scădea încă de astăzi.

ADVERTISEMENT

Anticiclonul puternic, care și-a făcut simțită prezența în estul Europei, va ajunge și în România. Vineri dimineața se înregistrează valori sub zero grade pe întinderi extinse din nord, vest, sud și centru.

Însă, meteorologii spun că la ora prânzuui vor fi între 10 și 13 grade în jumătatea vestică și mare parte din Muntenia. În Dobrogea, Moldova și Câmpia Bărăganului se vor înregistra între 6 și 9 grade Celsius.

ADVERTISEMENT

Și dimineața de sâmbătă va fi rece în cea mai mare parte a țării, potrivit Meteoradar. Pe parcursul zilei, temperaturile vor urca până la 14 grade sau chiar 16 grade în Crișana, Banat și sud-vestul Transilvaniei.

Când se schimbă vremea

Ziua de duminică aduce o schimbare accentuată a vremii. Dacă în primele ore temperaturile vor fi generoase, mai ales în sud, unde vor fi până la 16 grade, situația va fi diferită din a doua parte a zilei.

ADVERTISEMENT

Cerul va fi noros și sunt așteptate ploi în regiunile sudice, în timp ce la munte vor fi ninsori și lapoviță. Spre seară sunt așteptați fulgii de nea inclusiv în zonele înalte din estul Transilvaniei.

„Trebuie să menționăm și temperaturile minime, care pe parcursul următoarelor nopți, vor fi unele coborâte, care se apropie de normalul datei din calendar, și chiar ușor sub acesta, mai ales în depresiunile din estul Transilvaniei, unde este posibil să consemnăm valori de -9…-10 °C, comparativ cu 4…5 °C în restul țării”, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit România TV.

ADVERTISEMENT

Specialiștii mai spun că la începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor scădea în aproape toate regiunile țării. Vremea va fi răcoroască, însă vorbim de valori termice apropiate de specificul perioadei în care ne aflăm.

 

ADVERTISEMENT