ADVERTISEMENT
News

Un antivaccinist care împărțea broșuri pe stradă, reținut de polițiști: „Adevărul despre noul vaccin ARN Covid-19”

Autor: Flaviu Popa | 09.02.2021 | 09:18
Un antivaccinist care împărțea broșuri pe stradă, reținut de polițiști: „Adevărul despre noul vaccin ARN Covid-19”
Bărbatul care distribuia broșurile a fost reținut

Un „misionar” antivaccinist a fost reținut în Focșani în timp ce împărțea broșuri pe stradă prin care încerca să convingă oamenii să renunțe la vaccinatul anti-Covid.

ADVERTISEMENT

Noul vaccin de tip ARN Mesager este joaca de-a Dumnezeu. Adevărul despre noul vaccin ARN Covid-19, mărturisit de oameni de știință și duhovnici cu frică de Dumnezeu”, era scris pe prima pagină a pliantului.

Bărbatul a fost reținut și s-a ales cu dosar penal pentru comunicarea de informații neadevărate, autortățile considerând că în broșurile respective sunt fake-news.

ADVERTISEMENT

Un „misionar” antivaccinist a fost reținut pe stradă în Focșani

„Misionarul a fost reținut și legitimat în timp ce distribuia broșuri intitulate „Adevărul despre noul vaccin ARN Covid-19”, în care sintetizase date alarmiste fake. Acum e cercetat pentru comunicarea de informații false”, a transmis Realitatea PLUS.

Bărbatul reținut are 35 de ani și e din Pitești. Individul ar fi redactat aceste broșuri fără temei științific, cu informații conspiraționiste culese de pe internet.

ADVERTISEMENT

Înainte de a fi reținut de oamenii legii a distribuit circa 40 de broșuri și a recunoscut că nu are studii în domeniul medical.

Grupul de Comunicare Strategică se luptă de la începutul pandemiei cu fake-news și a cerut public, printr-o scrisoare adresată președintelui CNA, Monica Gubernat, ca acest fenomen să fie reglementat la televizor.

ADVERTISEMENT

Oamenii la cât au auzit și la cât au văzut și la câte teorii de conspirații au văzut, care toate pun sub semnul întrebării tot ce se face, sunt mulți care pun semne de întrebare legitime, dar semne de întrebare sunt induse și mulți dintre ei cred deja aceste teorii, că nu e Covid și că noi exagerăm, că de fapt e o conspirație a lui Bill Gates, că e a nu știu cui. Eu repet pentru ei care nu m-au auzit zicând: dacă e o conspirație, să înțeleagă lumea că s-a întâmplat un lucru extraordinar! Lumea, toate puterile s-au înțeles pe un lucru.

Asta înseamnă că a stat americanul, cu rusul, cu chinezul, cu japonezul, cu Europa, cu toată lumea și au făcut o conspirație împotriva populațiilor proprii. Nu a fost așa ceva”, s-a plâns și Raed Arafat, șeful DSU.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!