Sport

Un antrenor celebru putea să fie pe banca lui Ajax la meciul cu Brighton. Motivul ireal pentru care a refuzat oferta

Ajax a avut parte de un început de sezon dezastruos și a schimbat de curând antrenorul. Ca înlocuitor a fost dorit un nume mare, dar acesta a declinat oferta.
08.11.2023 | 23:28
Un antrenor celebru putea sa fie pe banca lui Ajax la meciul cu Brighton Motivul ireal pentru care a refuzat oferta
Ajax a avut parte de un început de sezon dezastruos și a schimbat de curând antrenorul. Ca înlocuitor a fost dorit un nume mare, dar acesta a declinat oferta. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cea mai titrată echipă din Olanda l-a demis pe Maurice Steijn, adus la începutul stagiunii, după înfrângerea cu Utrecht, scor 3-4, care a însemnat al 4-lea eșec la rând al ”lăncierilor” în campionat.

Oferta celor de la Ajax, refuzată din motive incredibile de un antrenor renumit

Interimatul a fost asigurat de Hedwiges Maduro, iar după o scurtă perioadă de căutări în funcția de antrenor principal a fost numit fostul internațional John van’t Schip. Acesta a îmbrăcat tricoul ”lăncierilor” perioada 1981–1992 și a fost selecționerul naționalei Greciei (2019-2021).

ADVERTISEMENT

Însă, Van’t Schip nu a fost prima alegere a conducătorilor lui Ajax pentru salvarea unuia dintre cele mai negre sezoane din istorie. Înaintea sa a fost contactat un antrenor de calibru, dar acesta a refuzat dintr-un motiv cu adevărat neașteptat.

Publicația catalană Mundo Deportivo a anunțat că primul tehnician cu care s-a discutat a fost Henk ten Cate, dar fostul secund de la Barcelona și Chelsea, care a fost principal la Ajax în perioada 2006–2007, a declinat oferta pentru a deveni actor.

ADVERTISEMENT

Mai exact, tehnicianul vârstă de 68 de ani, care în acest moment ocupă postul de secund la naționala Surinamului, urmează să apară în sezonul 2 al serialului olandez ”Sleepers”. El va juca rolul unui inspector șef în pelicula care are ca subiect principal un polițist corupt.

”Am auzit că Ten Cate a fost căutat primul, pentru că John van’t Schip avea o situație complicată cu soția. Dar a refuzat, dintr-un motiv ciudat. Va juca în rolul unui inspector în serialul ‘Sleepers’”, a confirmat jurnalistul olandez Johan Derksen.

ADVERTISEMENT

Ten Cate a părăsit Europa în ultimii ani

Henk ten Cate a fost antrenor principal și secund la mai multe echipe din Olanda, precum Heracles, Go Ahead Eagles, Vitesse sau Sparta Roterdam. A lucrat ca secund la Barcelona sub comanda lui Frank Rijkaard, cucerind, printre altele, și Champions League. A mai antrenat-o pe Ajax între iulie 2006 și octombrie 2007, ulterior mergând ca secund la Chelsea, cu Avram Grant.

După ce a pregătit-o pe Panathinaikos (iunie 2008 – decembrie 2009), Ten Cate s-a îndreptat către zona arabă, lucrând la Al Ahli Dubai, Umm Salal, Al Jazira, Al Wahda și Al Ittihad, plus un sezon în China la Shandong Luneng.

ADVERTISEMENT

Cu două victorii la rând, Ajax și-a mai îndreptat situația în campionatul Olandei, ajungând pe locul 11. În Europa League, ”lăncierii” se află pe ultima poziție, cu doar 2 puncte și au mare nevoie de o victorie în meciul de acasă cu Brighton pentru a rămâne în cursa calificării. Jocul este programat joi, 9 noiembrie, de la ora 19:45.

ADVERTISEMENT