Sport

Un antrenor de legendă, în stare gravă! A ajuns la terapie intensivă după un accident domestic

Reputatul antrenor italian Alberto Zaccheroni a ajuns la spital în stare gravă, după un accident domestic, și este internat la terapie intensivă.
11.02.2023 | 12:39
Un antrenor de legenda in stare grava A ajuns la terapie intensiva dupa un accident domestic
Alberto Zaccheroni, la Mondialul din 2014, pe când antrena reprezentativa Japoniei. Foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Alberto Zaccheroni, antrenorul care reușea să o ducă la titlu pe AC Milan în sezonul 1998-99, este internat în secția de terapie intensivă a spitalului Maurizio Bufalini din Cesena.

Zaccheroni, la terapie intensivă, pronosticul medicilor fiind rezervat

Vineri după-amiază, Alberto Zaccheroni a fost găsit inconștient, în casa sa, lângă o scară interioară. În locuință se mai aflau soția sa, Franca, fiul, Luca, și Lara, prietena acestuia.

ADVERTISEMENT

Familia a alertat imediat serviciul medical de urgență. Iar la sosirea medicilor, antrenorul în vârstă de 69 de ani era încă inconștient, astfel că în primă instanță a fost supus unor manevre de prim-ajutor.

Ulterior a fost transportat la spitalul din Cesena, pentru investigații mai serioase. Menite să evidențieze dacă starea de inconștiență era cauzată de cădere sau de o boală anterioară.

ADVERTISEMENT

La spital, Zaccheroni și-a revenit, iar examenele tomografice au relevat că a fost vorba de prima variantă. Însă starea sa continuă să fie gravă, astfel că pronosticul medicilor este rezervat. Iar Zaccheroni urmează să fie supus unor investigații suplimentare.

În vârstă de 69 de ani, Zaccheroni nu mai antrenează din 2019. Ultimul său contract a fost cel cu echipa națională a Emiratelor Arabe Unite, cu care a ocupat locul secund în Cupa Golfului și a ajuns în semifinalele Cupei Asiei.

ADVERTISEMENT

Cel mai notabil succes al tehnicianului este câștigarea Serie A, cu AC Milan, în 1999. Triumf care i-a adus și titlul de cel mai bun antrenor al anului.

Antrenorul italian a mai pregătit echipele Cesenatico, Riccione, Boca San Lazzaro, Baracca Lugo, Venezia, Bologna, Cosenza, Udinese, Lazio, Inter, Torino, Juventus, Beijing Guoan.

ADVERTISEMENT

În plus, la nivel de reprezentative, înainte de selecționata Emiratelor Arabe Unite, el a mai fost și la timona reprezentativei Japoniei, între 2010 și 2014. A izbutit să câștige cu această formație Cupa Asiei în ediția 2011.

Și tot la această echipă a izbutit și cel mai bun procentaj de victorii al carierei, 54,55%. De-a lungul vremii, la echipele cu care a fost sub contract, a bifat 461 de partide ca principal și a câștigat 42,30% dintre jocuri.

 

ADVERTISEMENT