Fotbal intern

Un antrenor din fotbalul feminin, în prima linie a luptei împotriva coronavirusului: „Nu mi-am mai văzut fiul de trei săptămâni”

11.04.2020 | 12:21
Un antrenor din fotbalul feminin in prima linie a luptei impotriva coronavirusului Nu miam mai vazut fiul de trei saptamani
ADVERTISEMENT

Călin Svoboda, un antrenor din prima ligă feminină de fotbal, se află în prima linie a luptei împotriva coronavirusului. Călin Svoboda e paramedic SMURD în cadrul Gărzii de Intervenție numărul 2 din Prundu Bârgăului, unitate aparținând de Detașamentul de Pompieri Bistrița.

Antrenorul din prima ligă feminină de fotbal care se află în prima linie a luptei împotriva coronavirusului

Călin Svoboda este antrenorul echipei Heniu Prundu Bârgăului, una dintre cele mai importante formații de fotbal feminin din România și se află în prima linie a luptei împotriva coronavirusului.

ADVERTISEMENT

Tehnicianul a oferit un interviu pentru site-ul Federației Române de Fotbal, în care a vorbit despre felul în care i s-a schimbat viața de când s-a declanșat pandemia de coronavirus.

„Sunt angajat al ISU Bistrița Năsăud (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență) încă din 2006. La fotbal, la Heniu Prundu Bârgăului sunt din 2013, de la început.

ADVERTISEMENT

La echipele naționale am ajuns pentru prima oară acum doi ani, la U19, în staff-ul profesorului Florin Bugar, iar de anul trecut sunt la U17, la Irina Giurgiu”.

„E o combinație plăcută, să zic așa. La ISU am nevoie de condiție fizică, capitol pe care îl rezolv alergând și făcând antrenament cot la cot cu fetele. La Heniu am nevoie de disciplină, capitol pe care l-am deprins la ISU. Le îmbin!”, a mai spus Călin Svoboda.

ADVERTISEMENT

„Nu mi-am mai văzut fiul de trei săptămâni”

Călin Svoboda a vorbit despre cât de solicitant este jobul pe care îl are și a mărturisit că nu și-a mai văzut fiul de trei săptămâni, doar cu mască pe față: „E o situație nemaintâlnită. Nimeni nu s-a gândit vreodată că poate trece prin așa ceva.

Nimeni din generația noastră nu a mai trăit sub ordonanță militară. Dar nu avem ce face, trebuie să-i facem față. Mergem la luptă! Asta înseamnă emoții, adrenalină.

ADVERTISEMENT

Când am îmbrăcat această uniformă știam că ne așteaptă o luptă, așa că nu ne plângem, dimpotrivă suntem mândri că îi putem ajuta pe semenii noștri, mai ales acum”.

„Atunci când pleci în misiune nu te gândești decât la reușită, te gândești că trebuie să te întorci învingător. Nu pot exprima în cuvinte sentimentul care mă încearcă atunci când pornesc, alături de colegii mei, într-o misiune.

Fiul meu are 11 ani. Nu l-am mai văzut de trei săptămâni. Ultima oară l-am zărit de peste gard, eu cu masca pe față… Asta e”, a mai spus Călin Svoboda.

ADVERTISEMENT