News

Un austriac prins drogat la volanul unei mașini de lux cu numere false. Un polițist era pasager al mașinii

Polițiștii din Arad au oprit un automobil de lux pe străzile orașului care s-a dovedit a avea numere false de înmatriculare, existând suspiciuni că șoferul era drogat.
03.03.2024 | 16:13
Un austriac prins drogat la volanul unei masini de lux cu numere false Un politist era pasager al masinii
Automobilul McLaren avea numere false de înmatriculare/ Foto: Arad Online
ADVERTISEMENT

În timpul unui control de rutină, polițiștii rutieri din Arad au oprit un automobil de lux care circula pe Calea Romanilor. În urma verificărilor, s-a dovedit că numerele de înmatriculare sunt false, iar testarea pentru consumul de droguri a indicat suspiciuni privind consum de cocaină. Mai mult, pasagerul din dreapta șoferului s-a dovedit a fi polițist, scrie Arad Online.

La data de 2 martie, în jurul orei 22.58, polițiștii Biroului Rutier au depistat un bărbat de 44 de ani, cetățean austriac, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Romanilor. Din verificări a reieșit că autoturismul nu este înmatriculat, iar numărul de înmatriculare aplicat pe autoturism este fals.

ADVERTISEMENT

Testarea cu aparatul din dotare a indicat posibila prezență a substanțelor psihoactive. Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la unitate medicală în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a consumului substanțe interzise”, a transmis inițial Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

Inițial, șoferul a refuzat să prezinte actele mașinii afirmând că nu le are la el. Polițiștii au verificat în baza de date numărul de înmatriculare al mașinii și au descoperit că acesta aparține unui alt vehicul, anume un Porsche, deținut tot de austriac.  În schimb, acesta se afla la volanul unui autoturism McLaren 600 LT. Acesta este o mașină sport de lux al cărei preț pe site-urile de specialitate variază între 210.000 și 290.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

În aceste condiții, pe numele cetățeanului austriac a fost deschis un dosar penal în care sunt formulate mai multe acuzații: conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals.

Însă lucrurile s-au complicat chiar pentru Poliția din Arad, după ce s-a descoperit că pasagerul mașinii conduse de austriac era tot un polițist arădean. Astfel că ceea ce părea un control de rutină s-a transformat într-o situație jenantă pentru IPJ Arad.

ADVERTISEMENT

Având în vedere prezența în calitate de pasager a unui polițist, alături de șoferul austriac (…) Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad este abilitat să comunice următoarele: Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Arad a dispus efectuarea de verificări, prin Compartimentul Control Intern, în vederea stabilirii stării de fapt și luării măsurilor legale”, se spune într-un alt comunicat al poliției arădene.

Cu o situația aparte s-au confruntat noapte trecută și polițiștii rutieri din Suceava. Tot la un control de rutină au indicat unui șofer să tragă pe dreapta, însă acesta a accelerat încercând să fugă din oraș către comuna Adâncata. Polițiștii au plecat în urmărire și după trei focuri de avertisment, au început să tragă în pneurile mașinii fugarului, transmite News.ro.

ADVERTISEMENT

După o urmărire de aproximativ 1 km, s-a reuşit blocarea în trafic a autoturismului de către autospeciala de poliţie. După blocarea trafic, întrucât şoferul se blocase în habitaclu şi refuza să deschidă, s-a procedat la spargerea geamului portierei stânga faţă, extragerea şi imobilizarea conducătorului auto, stabilindu-se că este un bărbat de 21 ani, din Pătrăuţi”, a transmis IPJ Suceava.

ADVERTISEMENT