News

Urmărire ca în filme în Olt. Un șofer a fost prins gonind cu 227 km/h, poliţiştii au deschis focul asupra lui, ca să-l oprească

Șoferul, în vârstă de 20 de ani, nu a oprit la semnalul polițiștilor. Prin urmare, oamenii legii au pornit în urmărirea lui.
10.11.2023 | 15:34
Urmarire ca in filme in Olt Un sofer a fost prins gonind cu 227 kmh politistii au deschis focul asupra lui ca sal opreasca
Urmărire ca în filme în Olt. Colaj Fanatik/ Foto: Hepta/ News.ro
ADVERTISEMENT

Urmărire ca în filme în Olt, după ce un șofer a fost prins gonind cu 227 km/h. Incidentul a avut loc, în cursul nopții de joi spre vineri, pe Drumul Expres 12, lângă localitatea Bîrza din județul Olt.

Urmărire ca în filme în Olt. Un șofer a fost prins gonind cu 227 km/h

Potrivit polițiștilor, conducătorul auto, în vârstă de 20 de ani, se deplasa cu viteza amețitoare pe un sector de drum cu limita maximă de viteză de 120 de km/h. Agenții i-au făcut semn să oprească, însă nu s-a conformat.

ADVERTISEMENT

Tânărul a fugit de polițiști, așa că aceștia au pornit în urmărirea lui. În cursa nebună, șoferul a lovit mai multe balize direcționale. Fără să îi pese că ar putea răni pe cineva, șoferul a continuat să fugă de polițiștii care erau pe urmele lui. Prin urmare, oamenii legii au fost nevoiți să deschidă focul asupra lui.

„Deşi poliţiştii au efectuat semnalul regulamentar de oprire, conducătorul auto nu s-a supus măsurii. Motiv pentru care s-a procedat la urmărirea autoturismului în cauză.

ADVERTISEMENT

În cadrul activităţilor de urmărire, întrucât conducătorul auto nu s-a supus somaţiilor, poliţiştii au executat trei focuri de avertisment, cu armamentul din dotare”, a transmis IPJ Olt, conform News.ro.

În cele din urmă, mașina a fost găsită pe un câmp din afara localițății Bîrza. La volanul autoturismului se afla tânărul de 20 de ani, din Mărunţei, judeţul Olt. El nu a oferit o explicație pentru gestul lui.

ADVERTISEMENT

Cel mai probabil, tânărul de 20 de ani s-a panicat când a constatat că a fost depistat conducând cu viteză excesivă. Conform polițiștilor, șoferul a fost testat atât pentru alcool, cât și pentru droguri.

Ambele rezultate au fost negative. În urma faptei sale, tânărul s-a ales cu o amendă în valoare de 5.220 lei. De asemenea, permisul de conducere i-a fost suspendat pentru următoarele 270 de zile.

ADVERTISEMENT

Tânăr drogat și fără permis, prins pe străzile din Sibiu

Un caz similar s-a petrecut, în luna octombrie, în localitatea Cristian din județul Sibiu. Un tânăr de 23 de ani a fost urmărit de polițiști, după ce s-a urcat drogat și fără permis la volanul mașinii.

El a fost oprit cu mai multe focuri de armă. „Ca urmare a testării tânărului cu aparatul din dotare, au existat indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive.

Menţionăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanţe interzise”, au transmis polițiștii, la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: