News

Un avion al companiei British Airways, incident pe aeroportul Heathrow. Aeronava s-a prăbuşit în zona de garare

Incident pe aeroportul Heathrow: un avion al companiei British Airways s-a prăbușit în zona de garare.
18.06.2021 | 15:28
Un avion al companiei British Airways incident pe aeroportul Heathrow Aeronava sa prabusit in zona de garare
ADVERTISEMENT

Un Dreamliner 787 al companiei British Airways s-a prăbușit „în nas” pe platforma Aeroportului Heathrow în această dimineață. Trenul frontal de aterizare s-a rupt.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime. În acel moment, niciun pasager nu era în interiorul aeronavei.

ADVERTISEMENT

Un avion al companiei British Airways, incident pe aeroportul Heathrow. Aeronava s-a prăbuşit în zona de garare

Avionul se afla în poziția de parcare, iar pasagerii se pregăteau de îmbarcare. Din imagini se poate observa că scările erau deja cuplate de aeronavă.

La fața locului s-au deplasat imediat zeci de echipe de intervenție, pompieri, ambulanțe și polițiști. Sunt cercetate cauzele producerii incidentului.

ADVERTISEMENT

Un purtător de cuvânt al companiei a confirmat informațiile. Acesta a precizat că avionul a fost avariat, dar că viețile oamenilor nu au fost puse în pericol.

„Un avion al British Airways a fost avariat în timp ce era staţionat pe Aeroportul Heathrow. Niciun pasager nu a avut de suferit. Siguranţa pasagerilor este întotdeauna pe primul loc pentru noi şi vom investiga cauzele acestui incident,” a spus acesta, potrivit The Mirror.

ADVERTISEMENT

Oficialii aeroportului au precizat că restul curselor nu sunt afectate, iar până la această oră nu au fost înregistrate întârzieri sau anulări.

British Airways, lovită de o tragedie la începutul acestei luni

Compania aeriană britanică a pierdut unul dintre piloții experimentați. Nicholas Synnott, în vârstă de 60 de ani, a decedat la 10 iunie.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a petrecut nu mai puțin de 243 de zile de spitalizare din cauza Covid-19, într-un spital din Statele Unite ale Americii. El și-a pierdut viața la puțin timp după ce s-a întors acasă.

Cauza morții nu a fost precizată, dar presa engleză a menționat că complicațiile cauzate de virus au dus, în cele din urmă, la deces. Reprezentanții companiei au transmis condoleanțe familiei, precizând că pierderea pilotului i-a afectat profund pe colegii acestuia.

„Suntem devastați de această veste incredibil de tristă. Nick a fost un membru apreciat al familiei noastre și un prieten pentru mulți de la compania aeriană. Gândurile noastre sunt cu familia și prietenii săi în acest moment extrem de dificil,” a spus directorul operațiunilor de zbor al British Airway, căpitanul Al Bridger, potrivit The Sun.

ADVERTISEMENT