News

Un avion care a plecat din București spre Luxemburg, forțat să revină pe Otopeni. Ce a anunțat pilotul

Un avion decolat de pe Aeroportul Otopeni în direcția Luxemburg a revenit rapid pe pista din București. Incident tehnic grav raportat la bord.
26.01.2024 | 06:59
Un avion care a plecat din Bucuresti spre Luxemburg fortat sa revina pe Otopeni Ce a anuntat pilotul
Un avion Boeing aflat pe ruta București - Luxemburg a revenit pe Otopeni după zece minute. Sursa foto: Boardin Pass / Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Incident pe Aeroportul Otopeni, acolo unde un avion care a plecat de la București către Luxembourg, joi seară, a revenit pe pista din țara noastră după doar 10 minute. Ce s-a întâmplat la bord.

Un avion Boeing aflat pe ruta București – Luxemburg a revenit pe Otopeni după zece minute. Un generator și unitatea de alimentare auxiliară ar fi cedat

Avionul, un Boeing 737-700NG Luxair (LX-LBR), a decolat inițial de la București la ora locală 21:46. Decizia radicală de a reveni pe aeroportul de origine – Otopeni – a fost luată la aproximativ 10 minute după ridicarea de la sol.

ADVERTISEMENT

Din datele oferite de site-ul de specialitate Boarding Pass, aflăm că unul dintre piloții aeronavei ar fi anunțat, în convorbirea cu controlorii de trafic aerian din Capitală, că unul dintre generatoarele avionului şi unitatea de alimentare auxiliară (APU) au cedat.

Pentru a nu risca o tragedie în ruta către destinație, s-a decis revenirea pe Otopeni. Fără să fie necesar a fi declarată o urgenţă, piloții au aterizat în siguranţă pe pista 26R a aeroportului “Henri Coandă” (Otopeni) din Bucureşti la ora locală 22:18.

ADVERTISEMENT

Joi seara, încă nu se știa cu exactitate dacă acest zbor Luxair LG8904 pe ruta București – Luxemburg va fi reprogramat pentru noaptea în curs sau se va decide să fie anulat.

Sursa citată a revenit cu o actualizare a situației și a anunțat că, în final, zborul Luxair dintre București și Luxemburg din 25 ianuarie 2024 a fost anulat. Sunt două posibilități de rezolvare a situației în acest moment. Fie avionul va fi reparat, fie cei de la Luxair vor trimite vineri un alt avion pentru a prelua pasagerii sau îi va direcționa pe alte zboruri spre destinația finală.

ADVERTISEMENT

Incident similar pe Otopeni în urmă cu câteva luni. Avion Wizz Air, reîntors din zbor

Un incident similar a fost raportat pe Otopeni în vara anului trecut. Pe 16 iulie 2023, un avion cu pasageri al companiei aeriene Wizz Air, care a decolat de pe Aeroportul Otopeni din Capitală, s-a întors după 20 de minute pe pistă.

Aeronava, cu aproximativ 200 de pasageri la bord, decolase la ora 06:40. Se îndrepta spre Bruxelles. Wizz Air a explicat atunci incidentul. O problemă tehnică a fost consemnată la bord.

ADVERTISEMENT

În final, aeronava a aterizat în siguranță și pasagerii au fost debarcați. După verificările necesare a decolat din nou. La acea dată, Wizz Air și-a cerut scuze pasagerilor afectați de situație.

ADVERTISEMENT