News

Un avion cu aproape 200 de persoane la bord, implicat într-un incident aviatic în India: zeci de persoane au fost rănite

Reprezentanții unei companii aeriene din India au anunțat că unul dintre avioanele lor a intrat într-o furtună, chiar în timp ce ateriza. În urma incidentului 17 persoane au fost rănite.
02.05.2022 | 15:56
Un avion cu aproape 200 de persoane la bord implicat intrun incident aviatic in India zeci de persoane au fost ranite
Incidentul a avut loc atunci când avionul a intrat într-o furtună. Credit foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Reprezentanții SpiceJet, una dintre cele mai importante companii de transport din India, a oferit mai multe informații despre un incident care a avut loc duminică seară și care s-a soldat cu rănirea mai multor pasageri și membrii ai unui echipaj de zbor, notează The Indian Expres.

Un incident aviatic

După cum au transmis reprezentanții companiei aeriene, unul dintre avioane, care zbura pe ruta Mumbai – Durgapur, din estul către vestul subcontinentului indian a intrat într-o furtună. Din această cauză, aeronava a înregistrat turbulențe puternice.

ADVERTISEMENT

Informațiile companiei indică faptul că din cauza acestor turbulențe cel puțin 40 de persoane au suferit răni. Dintre aceștia, 14 pasageri au suferit răni  pentru care a fost nevoie de îngrijiri medicale, lor alăturându-se și câțiva membrii ai echipajului de zbor.

Informațiile oferite de SpiceJet au fost confirmate și de Arun Jumar, directorul general al Departamentului de Aviație Civilă din India. El a mai explicat că unul dintre pasageri a suferit o rană la nivelul capului, în timp ce un altul acuza un traumatism la nivelul coloanei vertebrale.

ADVERTISEMENT

“Pe lângă un membru al echipajului de cabină, aproximativ 14 de pasageri au fost răniți în incident. Unii dintre ei au răni la cap și au avut nevoie de copci. Un pasager s-a plâns de o leziune a coloanei vertebrale”, a transmis Arun Jumar.

Cum a avut loc incidentul?

Oficialii Autorității Aeroporturilor din India au anunțat că vor demara o anchetă pentru a stabili cu exactitate care au fost condițiile în care avionul companiei a fost implicat în acest incident.

ADVERTISEMENT

Informațiile la care are acces publicul indică faptul că în acest avionul care a fost afectat de turbulențe este un Boeing 737, la bordul căruia se aflau 188 de pasageri și membrii echipajului.

“Cursa SpiceJet SG-945 de la Mumbai la Durgapur a avut parte de turbulențe severe în timpul coborârii, care, din păcate, a dus la leziuni în cazul unor pasageri. Asistența medicală imediată a fost oferită la sosirea în Durgapur”, au mai transmis oficialii companiei.

ADVERTISEMENT

Avionul a decolat din Mumbai la câteva minute după ora 17 duminică și se apropia de aeroportul din Durgapur, Kazi Nazrul Islam, după un zbor de două ore, când a întâmpinat turbulențele. A reușit să aterizeze în siguranță la ora 7.15.

ADVERTISEMENT
Tags: