News

Un avion s-a prăbușit peste un parc de case mobile în SUA. Poliția vorbește despre mai mulți morți și răniți

Un avion de mici dimensiuni s-a prăbușit peste un parc de case mobile în SUA, iar anchetatorii vorbesc despre ”mai mulți” morți în urma tragediei.
02.02.2024 | 11:03
Un avion sa prabusit peste un parc de case mobile in SUA Politia vorbeste despre mai multi morti si raniti
Un avion s-a prăbușit un parc de case mobile în SUA. Poliția vorbește despre mai mulți morți ș răniți. Foto: NBC News
ADVERTISEMENT

Din păcate pompierii nu au reușit momentan să stabilească cu exactitate câte persoane și-au pierdut viața, pentru că impactul avionului a fost cumplit. Aeronava ar fi avut probleme la motor și s-a prăbușit peste trei case, care au luat foc.

Un avion s-a prăbușit un parc de case mobile în SUA

Astfel, salvatorii așteaptă înainte să investigheze cazul pentru a putea vorbi exact despre numărul de morți. Cert e că avionul de mici dimensiuni s-a prăbușit peste parcul de case mobile din Clearwater, Florida, în sud-estul SUA.

ADVERTISEMENT

Pompierii s-au luptat cu flăcările zeci de minute în inima parcului de case mobile din Bayside Waters. Scott Ehlers, șeful pompierilor din zonă, a vorbit despre această tragedie. “Pot confirma că există mai multe victime, atât în avion, cât şi în interiorul caselor mobile”, a declarat Scott Ehlers.

Cel puțin trei case au luat foc, după ce avionul s-a prăbușit fără un motiv clar. Din fericire mai mulți oameni din acele case au reușit să fugă fără să fie răniți, însă au existat și oameni prinși înauntru, pe lângă cei aflați în avion.

ADVERTISEMENT

Accidentul s-a înregistrat la ora locală 19:00, vineri 2:00 ora României). Înainte de tragedie un aeroport din apropiere primise o alertă din partea unui pilot de avion care cerea ajutorul. Anchetatorii au constatat că avionul era un monomotor Beechcraft Bonanza V35 care ar fi avut o aparentă defecțiune la motor.

Conform CNN, Poliția din Clearwater a anunțat că toți angajații vor lucra pentru a-i ajuta pe cei implicați în tragedie, conform șefului polițiștilor Eric Gandy. Oamenii legii vor vorbi despre numărul exact de victime după ce vor finaliza ancheta.

ADVERTISEMENT

”Vom avea oameni la locul accidentului chiar și noaptea, pentru a a aflat ce s-a întâmplat, până la sosirea agenților NTSB (Consiliul Național pentru Siguranța Transporturilor) și FAA (Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA)”, a completat oficialul.

Orașul Clearwater are o populație de aproximativ 110.000 de locuitori și se află la aproximativ 30 de kilometri vest de Tampa, pe coasta de vest a Floridei.  În urmă cu doar o săptămână, un avion de mici dimensiuni se prăbușea lângă o casă dintr-un cartier rezidențial din New Hampshire.

ADVERTISEMENT

Din fericire în acel caz nimeni nu a murit, însă pilotul avionului a fost transportat în stare gravă la spital. Medicii au reușit să-l stabilizeze , însă, iar omul are toate șansele să se recupereze după accident

ADVERTISEMENT