News

Un băiețel de 5 ani a văzut că mama lui moare și a sunat la salvare. Operatoarea a crezut că e o farsă: ”Nu-mi pasă”

O operatoare a serviciului național de urgență a fost condamnată după ce a refuzat în mod repetat să răspundă solicitării de ajutor venite de la un băiețel de 5 ani.
17.09.2023 | 18:07
Un baietel de 5 ani a vazut ca mama lui moare si a sunat la salvare Operatoarea a crezut ca e o farsa Numi pasa
Copilul a sunat de mai multe ori la numărul de urgență, însă operatorii au refuzat să trimită o ambulanță pentru mama lui / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Caz cutremurător în Statele Unite, acolo unde un băiețel de 5 ani și-a văzut mama murind, după ce apelase de două ori numărul de urgență 911, solicitând o ambulanță.

Băiatul a sunat la 911 și a spus: ”Mama mea a leșinat”

De fiecare dată, Robert Turner s-a lovit de reticența și refuzul operatoarei, care a fost convinsă că puștiul îi face o farsă. Mai mult, aceasta chiar l-a amenințat pe băiat cu poliția, suspectând că folosește în mod abuziv serviciul de salvare.

ADVERTISEMENT

Întâmplarea a avut loc în februarie 2006, atunci când Sherill Turner, o femeie de 46 de ani, care suferea de afecțiuni cardiace, s-a prăbușit sub ochii fiului ei.

Băiatul a pus imediat mâna pe telefon și a cerut ajutor. ”Mama mea a leșinat”, i-a spus Robert operatoarei de la celălalt capăt al firului. Acesta a avut îndoieli că puștiul vorbește serios, așa că a cerut să vorbească cu tatăl său. Doar că minorul nu a înțeles bine și a crezut că femeia a cerut-o la telefon pe mama lui. ”Nu va vorbi”, i-a explicat Robert.

ADVERTISEMENT

Operatoarea l-a certat pe băiat, amenințându-l că va trimite poliția la el acasă și că va avea probleme. Totuși, nici poliția și nici ambulanța nu au fost trimise la fața locului.

Operatoarea, către fiul victimei: ”Nu ar trebui să te joci la telefon”

În timp ce aștepta, băiatul a rămas lângă mama lui, pe care a văzut-o cum moare. Trei ore mai târziu, Robert a revenit cu un apel la 911, cerând din nou ajutor.

ADVERTISEMENT

Gestul băiatului a enervat-o de-a binelea pe operatoare, care a decis să trimită un echipaj de poliție pentru a vorbi cu mama băiatului.

 „Ok, bine, știi ce, atunci o să vorbească cu poliția, bine? Va vorbi cu poliția pentru că îi trimit acolo. Nu-mi pasă, nu ar trebui să te joci la telefon. Acum adu-o la telefon înainte să trimit poliția acolo să bată la ușă și să ai probleme”, i-a spus femeia, potrivit Observator.

ADVERTISEMENT

Operatoarea, condamnată cu suspendare

În jurul orei 21:40, un agent a ajuns la domiciliul băiatului și l-a găsit pe acesta ghemuit lângă cadavrul mamei sale. Micuțul a ajuns în grija rudelor sale, iar Sharon Nichols, operatoarea de la 911, a fost pusă sub acuzare pentru ucidere din culpă.

Mărturia lui Robert Turner a cântărit enorm în cadrul procesului, în care instanța a decis că operatoarea este vinovată de neglijență și trebuie să plătească despăgubiri de un milion de dolari. Femeia a primit, totuși, o pedeapsă cu suspendare.

ADVERTISEMENT