News

Un bărbat a fost găsit mort într-o chilie de la Mănăstirea Sihăstria din Neamț. Se afla acolo de mai multe zile

Un bărbat a fost găsit mort într-o chilie de la Mănăstirea Sihăstria din Neamț. Se afla acolo de mai multe zile, pentru că venise la Mănăstire de mai bine de o săptămână.
20.04.2023 | 23:39
Un barbat a fost gasit mort intro chilie de la Manastirea Sihastria din Neamt Se afla acolo de mai multe zile
Un bărbat a fost găsit mort într-o chilie. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Un bărbat a fost găsit mort într-o chilie de la Mănăstirea Sihăstria din Neamț. Se afla acolo de mai multe zile, pentru că venise la Mănăstire de mai bine de o săptămână, însă între timp nimeni nu a mai știut ce se întâmplă cu bărbatul în vârstă de 50 de ani.

Un bărbat a fost găsit mort într-o chilie

Conform Adevărul, corpul bărbatului în vârstă de 50 de ani a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamț, unde va fi efectuată necropsia. Se pare că bărbatul venise la Mănăstire înainte de Paște și intenționa să stea mai multe săptămâni în zonă.

ADVERTISEMENT

”Corpul acestuia a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Neamţ, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț.

Mănăstirea Sihăstria e ctitorită din 1655 de către sihastrul Atanasie, împreună cu cei șapte ucenici ai săi. După mai mulți ani care au ruinat biserica, doar în 1734 episcopul Ghedeon al Romanului a decis să ridice o nouă biserică, din piatră. Oștile otomane au incendiat această mănăstire în 1821, în timpul Revoluției din acel an.

ADVERTISEMENT

În urmă cu nicio lună, un bărbat murea la o altă mănăstire, de data aceasta Mănăstirea Cetățuia, din comuna Cetățeni, județul Argeș. ”Noaptea trecută, salvamontiștii din patrula din baza Voina a Formației Câmpulung, plus încă 5 colegi, au fost nevoiți să intervină pentru evacuarea și transportul unei persoane decedate în zona de abrupt a mănăstirii Cetățuia, din comuna Cetățeni!”, transmitea IPJ Argeș.

Potrivit martorilor, victima în vârstă de 43 de ani a murit după ce a vrut să taie un copac. Practic, într-un moment de neatenție, bărbatul a alunecat și a căzut într-o prăpastie, pe stânci, fiind găsit cu multe răni la cap, incompatibile cu viața. Polițiștii încearcă să afle mai multe detalii referitoare la modul în care a murit individul.

ADVERTISEMENT

”În urma informațiilor apărute în spațiul public, privind decesul unei persoane, survenit prin cădere de la înălțime într-o zonă muntoasă de pe raza comunei Cetățeni, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș este abilitat să comunice următoarele:

În seara zilei de 08 martie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că, un bărbat a fost găsit decedat, într-o zonă muntoasă de pe raza localității Cetățeni.

ADVERTISEMENT

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr, împreună cu polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, din primele verificări s-a stabilit că bărbatul în cauză, de 43 de ani, din Cetățeni, ar fi căzut de la înălțime, după ce ar fi încercat să doboare un arbore.

În cauză a fost solicitat sprijinul reprezentanților Salvamont Argeș, pentru extragerea trupului neînsuflețit. Pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, în cauză a fost înregistrat dosar penal conform art. 192 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung. Cauza decesului urmează să fie stabilită în urma efectuării autopsiei medico-legale, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a survenit decesul persoanei”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT