Life

De ce s-a retras din viața publică Nelu Curcă din La Bloc. Motivul real pentru care actorul Mihai Coadă a ales să meargă la mănăstire

De ce a dispărut din lumina reflectoarelor Nelu Curcă din serialul La Bloc. Mihai Coadă a renunțat la actorie în favoarea credinței.
10.04.2023 | 08:28
De ce sa retras din viata publica Nelu Curca din La Bloc Motivul real pentru care actorul Mihai Coada a ales sa mearga la manastire
De ce a dispărut din lumina reflectoarelor Nelu Curcă din serialul La Bloc. Mihai Coadă a renunțat la actorie în favoarea credinței. Sursa foto: Facebook / Mihai Coadă.
ADVERTISEMENT

De ce s-a retras din viața publică unul dintre cei mai cunoscuți actori români. Motivul real pentru care a ales să meargă la mănăstire după ce a jucat într-o producție de succes pe micile ecrane, dar care s-a încheiat în 2008.

De ce a dispărut din lumina reflectoarelor Nelu Curcă din serialul La Bloc. Mihai Coadă a renunțat la actorie în favoarea credinței

Mihai Coadă l-a interpretat pe Nelu Curcă în serialul La Bloc, însă după terminarea filmărilor a luat o decizie neașteptată. A dispărut din lumina reflectoarelor și a luat calea credinței, fără a vorbit despre motivele care l-au împins în această direcție.

ADVERTISEMENT

Vedeta originară din Ploiești spune că a decis să urmeze acest drum după ce a făcut un păcat foarte grav. Fostul actor s-a retras la Mănăstirea Turnu de lângă orașul natal după ce și-a înșelat soția alături de care are doi copii.

„Am căzut într-un păcat greu, adulterul. Eu am greşit şi poate că i-am nenorocit viaţa. De multe ori cazi, dar prin spovedanie reuşeşti să treci peste ele. Am stat singur trei ani, nu ştiam ce să fac.

ADVERTISEMENT

Voiam să mă călugăresc, îmi venea să-mi las meseria, nu mai puteam s-o practic. Veneam de la filmări noaptea târziu şi nu mai puteam să mă rog. Ca actor, ocupi spaţiu din tine cu vieţile altor personaje.

Uite, eu acum nu mai pot să scap de Nelu Curcă. Se întreabă lumea ce m-a făcut să mă retrag, că eram celebru, eram la Pro Tv, aveam bani, ce m-a făcut să las totul şi să aleg viaţa duhovnicească? Conştiinţa m-a făcut.

ADVERTISEMENT

Dacă adorme conştiinţa, eşti un mort viu, dumnezeu vrea să-i mântuiască pe toţi, dar vrea să facă şi omul un pas.. Omul să facă un pas şi El face o mie”, a mărturisit Mihai Coadă în podcastul Acasă la Măruţă.

Mihai Coadă, pe calea credinței încă din 2012

Mihai Coadă a simțit că este nevoie să se apropie mai mult de Dumnezeu și așa a luat calea credinței în anul 2012. De atunci duce o viață liniștită și se roagă zilnic în Casa Domnului, subliniind că a fost un mirean păcătos la început.

ADVERTISEMENT

Viața la Mănăstire nu este o rupere de lume, spune fostul actor din serialul La Bloc, ci mai degrabă pustnicii ajung să se roage pentru lume. „Aici e Casa Domnului, ai întâlnire cu Dumnezeu aici, este o oază duhovnicească extraordinară”, a completat Nelu Curcă.

ADVERTISEMENT
Tags: