News

Un bărbat a încercat să evadeze din arestul Poliției Capitalei. Cum a distrus tencuiala unui perete

Un bărbat a încercat să evadeze din arestul Poliției Capitalei distrugând tencuiala unui perete cu fiarele de la patul celulei.
16.01.2023 | 13:57
Un barbat a incercat sa evadeze din arestul Politiei Capitalei Cum a distrus tencuiala unui perete
Gratiile unei celule. Foto: Imagine cu caracter ilustrativ - Unsplash
ADVERTISEMENT

În consecință vor fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă la evadare și distrugere. Cercetările vor fi supravegheate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 4.

Un bărbat a încercat să evadeze din arest în București

Totodată vor fi făcute verificări interne pentru a stabili exact condițiile în care a avut loc incidentul. Conform G4Media.ro, cel care a încercat să evadeze e un tânăr în vârstă de 20 de ani, care se afla în arest fiind cercetat pentru tâlhărie, având o altă condamnare la activ.

ADVERTISEMENT

Incidentul s-a înregistrat pe 11 ianuarie 2023, atunci când Polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Centrul de Reținere și Arestare Preventivă au observat că într-o cameră de detenție era distrusă tencuiala unui perete, în zona geamului.

”Din verificările efectuate a reieșit faptul că o persoană privată de libertate, folosindu-se de elemente metalice ale patului, ar fi distrus tencuiala unui perete, fără a fi afectată siguranța deținerii, încercând să ascundă aceasta cu ajutorul unor sticle și burete, iar resturile rezultate le-ar fi ascuns într-un coș de gunoi, de sub pat”, au transmis autoritățile.

ADVERTISEMENT

Spre finele lunii decembrie, un deținut din Jilava era declarat evadat după ce nu s-a mai întors din permisie. Fugarul a fost prins după 48 de ore în gara din Iași.

”În după-amiaza de 23 decembrie 2022, în jurul orei 15.00, o patrulă din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Iaşi a depistat în Gara Centrală din municipiul Iaşi un bărbat, de 31 de ani, deţinut în Penitenciarul Bucureşti Jilava, care în perioada 16 – 21 decembrie a beneficiat de permisiunea de ieşire din unitate şi nu a mai revenit”, transmitea IPJ Iași.

ADVERTISEMENT

Deținutul Gabriel-Alexandru Panciș, în vârstă de 31 de ani, era condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare pentru tâlhărie calificată. Deși mai avea de executat doar șase luni de pedeapsă, se pare că nu a mai suportat detenția și a încercat să fugă.

Autoritățile au făcut apel la populație pentru a-l prinde și au mulțumit public după ce individul a fost reținut, la 48 de ore de la ”evadare”, deși tehnic bărbatul nu evadase din închisoare ci doar a ales să nu se mai întoarcă după gratii.

ADVERTISEMENT

”Conducerea Penitenciarului Bucureşti-Jilava mulţumeşte pentru sprijin tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne, Metrorex S.A., reprezentanţilor mass-media, precum şi cetăţenilor care au oferit informaţii ce au condus la capturarea deţinutului”, a transmis conducerea Penitenciarul Jilava.

ADVERTISEMENT
Tags: